söndag 8 februari 2009

Melodifestivalen

Igår var som bekant första deltävlingen av Melodifestivalen, i Göteborg.
Fick reda på att 3 miljoner såg på programmet, det är ju var tredje person i hela Sverige!
Helt otroliga siffror. Samtidigt är det inte för inte som man brukar säga att festivalen är vad kristna och "homosexuella" har gemensamt intresse i.

Det verkar dock som att SVT har något emot att kristna i allmänhet (och Livets Ordare/pingstvänner i synnerhet?) gillar Melodifestivalen.
Hur skall man annars tolka det faktum att programledare Petra Mede klädde ut sig till nunna mellan ett av bidragen. Det tyder verkligen inte på god smak, och man undrar verkligen varför.
Hon hade ju massor med olika klänningar på sig, så många att de skapade ett galleri, Petras klänningsfestival.

Tobias har också skrivit om Petra Medes nunneutklädnad.

2 kommentarer:

Teija sa...

Jag såg delar av melodifestivalen men missade nunneklänningen, tack och lov! Skulle vara intressant att höra hennes egen kommentar om saken, vad hon menade med att klä sig så.

Katolik i Sverige sa...

Såg det på reprisen. Smaklöst. Men hela programmet är rätt smaklöst och programledaren urkass. Idag anses det visst väldigt begåvat att gapa och skrika och skratta högt åt sina egna torftiga skämt. Inte min stil alls. Humor får för min del gärna vara vasst, våldsamt, till och med raljerande om religion om det görs med finess men denna banala så kallade humor som melodifestivalens programledare ägnar sig åt är totalt menlös.

Hörde ni vad sopproten sa när en av artisterna berättade att hon hade Ella F som förebild?

"Åh, så du vill bli tjocj och få diabetes?!"

Hur jäkla obegåvad är denna människa egentligen, som kan säga en sån sak om en av de största sångerskor världen någonsin skådat?!