söndag 8 februari 2009

I en katolsk kyrka i Luxemburg...

Katolsk observatör rapporterar om en kondomutställning i en katolsk (!) kyrka i Luxemburg.
Tydligen är kyrkoherden också med på noterna.

..."I Hesper (Hesperange) gör Röde Korsets Aids-rådgivning en utställning med Kondomer. De heliga på Hesper-kyrkans fönster blickar ner strängt på det som är utställt under dem. De helige Willibrord, Nikolaus och Martin är målade i samma färger som de 48 kondomerna på 8 pannåer under dem. Det är barntidningar, inget med sex att göra, inget schockerande, allt handlar om blommors sex och fjärilar, det är gjort så på vilje säger kyrkoherde Pit Faber. Men faktum kvarstår att det nästan är som om den katolska kyrkan gjorde reklam för kondomer.

Och den lilla radiointervjun säger att den vill vara inne med det som är viktigt för ungdomen, och det är ju att skydda sig mot sexuella sjukdomar. Vi vill närma oss ungdomen, det är sant att katolska kyrkan förbjuder detta, men vi anser att det är inte så viktigt, utan i vår värld av idag måste vi hjälpa ungdomen att hantera sina problem. Kyrkoherden säger på frågan om han inte är rädd att bli avskedad, säger han: nej, det tror jag inte, har inget hört hittills."...

De är ju faktiskt så att man baxnar. Att en präst, en katolsk präst, rättar in sig efter tidens anda är inte annat än skandal. Att man kan kompromissa så med Sanningen, med det som är rätt, och sedan påstå sig vara präst, en Jesu ställföreträdare, är något så ofattbart.

Det han i praktiken säger är ju att han uppmuntrar, eller ser det som oundvikligt, att ungdomen kommer ha "fritt sex".

Frågan är om detta inte också är hädelse?

2 kommentarer:

Katolik i Sverige sa...

Otroligt. Vi får hoppas att detta inte sker i Sverige.

Zealous Zeth sa...

Skulle säkert även kunna hända här i Sverige med alla liberala infiltratörer i Kyrkan. Se bara på "Bengts blog" etc.

Detta är skälet till varför Kyrkans Heliga Inkvisition alltid behövs.