måndag 9 februari 2009

Jesus i Tanach

Som en del kanske vet så läser jag Bibeln från pärm till pärm varje kväll.
Det ger mig mycket stor glädje, men framförallt styrker det mig i förhållandet till min Fader.
Det ger en sådan otrolig tillförlit i Gud att läsa Bibeln - Guds ord.
Bibeln är sannerligen böckernas bok. Just nu är jag ju ännu inne i Gamla Testamentet - eller Tanach som våra äldre trossyskon judarna kallar den.

Jag kan ändå inte låta bli att förundras över att de inte som jag kan se vem Gud talar om när det i Tanach står skrivet:
Andra Samuelsboken 7:e kapitlet, 12-16:
"Och då dina dagar är till ända och du vilar hos dina fäder skall jag låta en ättling till dig, en som du själv har avlat, efterträda dig, och jag skall trygga hans kungavälde. Han skall bygga ett hus åt mitt namn, och jag skall befästa hans kungatron för all framtid. Jag skall vara hans fader och han skall vara min son. När han felar skall jag visa honom till rätta med sträng hand, som när människorna agar sina barn. Men min nåd skall inte vika från honom, så som jag lät den vika från Saul, som jag tvingade att vika för dig. Ditt hus och ditt kungavälde skall bestå inför mig i all framtid, och din tron skall aldrig vackla.""

Första Krönikeboken 17:e kapitlet:
"Och då dina dagar är till ända och du går till dina fäder skall jag låta en ättling till dig, en av dina söner, efterträda dig, och jag skall trygga hans kungadöme. Han skall bygga ett hus åt mig, och jag skall befästa hans tron för all framtid. Jag skall vara hans fader och han skall vara min son. Min nåd skall jag inte låta vika från honom, så som jag lät den vika från din företrädare. Jag skall sätta honom över mitt hus och mitt kungadöme för all framtid, och hans tron skall aldrig vackla.""

Någon mer än jag som tror mig veta vem Gud åsyftar här?

Bilden är förresten av Reuvenk och under Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0-licensen. Föreställer förstås Tanach.

3 kommentarer:

Katolik i Sverige sa...

Jajamen! Underbara texter!

skorpio sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
skorpio sa...

Jag har nyligen upptäckt din blogg och det ger mig glädje att läsa dina tankar...

Jo, det är svårt att förstå hur man kan tolka det på något annat sätt. Har för ett par dagar bestämt mig för att grundligt läsa Bibeln och det som slår mig är hur tydlig Bibeln är! Det finns inte mycket utrymme för misstolkning. Vad mer behöver du för att få vägledning?? Allt jag någonsin behövt har jag funnit. Det ger mig sådan glädje och ära att få ta del av guds ord och handlingar.