söndag 15 februari 2009

Andra läsningen 15-2-2009

Andra läsningen SJÄTTE SÖNDAGEN »UNDER ÅRET«, Första Korinthierbrevet 10:31 – 11:1:

"Om ni äter eller dricker eller vad ni än gör, så gör allt till Guds ära. Väck inte anstöt vare sig bland judar eller greker eller inom Guds församling. Själv försöker jag alltid rätta mig efter alla och söker inte mitt eget bästa utan de mångas, för att de skall bli räddade. Ha mig till föredöme liksom jag har Kristus till föredöme."

7 kommentarer:

Katolik i Sverige sa...

Så lyder Herrens ord!

Teija sa...

Gud, vi tackar Dig!

Katolik i Sverige sa...

Ser just att vi delar ett antal favoritfilmer du och jag, nämligen Shaun of the Dead, Hott Fuzz och Idiocracy. Ja, Chicken Little också för all del, även om det var mkt längesen jag såg den.

Nån annan favoritfilm?

Själv listar jag The Passion of the Christ, Deer Hunter, Scarface och The Departed som några av de bästa filmerna genom tiderna (OBS - ingen inbördes jämförelse mellan dem!). Och så ÄLSKAR jag spagettiwestern, framför allt Sergio Leones dollartrilogi (naturligtvis).

minutz3 sa...

Rita/Katolik i Sverige: hehe, det var verkligen många sammanträffanden ;-)

"Passion of the Christ" har jag tyvärr ännu ej sett, "The Deer Hunter" ÄR en bra film, helt klart, men den är nästan lite för mörk för min smakfast ja, den är bra, men om det skall vara mörkt får det för min del gärna vara lite mystiskt också, typ "Donnie Darko" och "The Butterfly Effect" som är andra favoriter. "Scarface" har jag faktiskt inte heller sett, inte heller "The Departed" men båda är filmer jag skulle vilja se :-P

Tänkte faktiskt jag skulle ta och recensera lite filmer här ur ett katolsk perspektiv, vad tros om det? Lite grann som Soul Food Cinema.

Mina riktiga favoritfilmer är annars: "Love Actually"(som jag har sett jag vet inte hur många gånger, har den förstås på DVD), "Hjälp! jag är en fisk"(som jag också sett hur många gånger som helst och också köpt denna på DVD), "Donnie Darko"(som jag skulle vilja säga är den film - om man kan säga att en film så kan - som fick mig att börja tro, vilket förmodligen är tvärtemot vad för inverkan den borde få på de flesta andra människor, en mycket mörk film), "Lost Souls"(om en grupp katoliker som tror att Satan likt Gud skall födas som människa), "The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe", "The Great Dictator"(som jag spelade in på VHS och som jag ibland bara måste se igen), alla "Asutin Powers"-filmerna, "Hitta Nemo", "The Incredibles", "Mrs. Doubtfire", "Star Wars"-filmerna, "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind", "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy", "Charlie and the Chocolate Factory", "Zoolander", "The Waterboy", "E.T. - The Extra-Terrestrial", "Flubber", "Scooby-Doo", "The Mask", "Scary Movie", "Raiders of the Lost Ark (Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark)", "Man of the House", "Click", "Monsters, Inc.", "Ice Age", "Shrek", "Ace Ventura: Pet Detective", "Bruce Almighty", "Evan Almighty", "Jurassic Park", "Star Trek - Nemesis", "2010: The Year We Make Contact"(fast ettan, "2001: A Space Odyssey" är mycket, mycket bättre), "The Matrix", "Scary Movie"-serien(fast fyran var inte riktigt samma kvalitet...), "Anchorman - The Legend Of Ron Burgundy", "Transformers", "Pride and Glory", "Quantum of Solace" och "The Law and Jake Wade" är nog mina favoriter, som jag känner till och kommer ihåg :-P

minutz3 sa...

Heh, blev lite konstigt där med "mina riktiga favoritfilmer" :-P

Självfallet är alla favoritfilmer, men som jag skrev efter en del så har jag sett de väldans många gånger just för att de är så underbara.

Katolik i Sverige sa...

Pride and Glory - mycket bra! Delar din åsikt om de flesta av filmerna du listat, inet minst Diktatorn och Lost Souls. Har du sett Ash Wednesday? State of Grace? True Confessions med de Niro som katolsk präst? Sleepers (ja, han är ju präst där också)? Jag är väldigt svag för filmer som utspelar sig i New York, särskilt i den irländska delen (Clifton = Hells Kitchen), och med en viss katolsk underton. Har många vänner i New York, de flesta av irländskt eller italienskt påbrå, så det kanske beror på det=)

Katolik i Sverige sa...

Och Hells Kitchen heter naturligtvis Clinton - inte Clifton!!!