fredag 16 januari 2009

Yttersta tiden

Ibland känns det verkligen som att man lever i yttersta tiden.

Ungefär som idag, när de så kallade "Krist"demokraterna drar partivännen Lennart Sacrédeus namn ordentligt i smutsen. Djävulen kan ta många skepnade och har ingenting emot att kalla sig kristen om han kan lura några stackars själar att falla för frestelserna genom detta.
"Han är ingen lagspelare" sade Göran Hägglund.


Världen Idag rapporterar vidare om läget inom "Krist"demokraterna;
"Beslutet skapar förstämning bland kd-politiker.
- Jag känner mig ytterst tveksam till att arbeta för kristdemokraterna i framtiden. Trakasserier har blivit legitimt och de som inte alltid tänker exakt lika som makthavarna riskerar att få en dolkstöt i ryggen, säger förre riksdagsledamoten Erling Wälivaara (KD) uppgivet."

Vad finns då att säga om Alf Svensson, det nya namnet på listan?
Dagen.se:s Hasse Boström sammanfattar läget bra:
" Att den förre KD-ledaren kan vara ett samlande namn mellan dessa grupper är egentligen ganska märkligt. Det är Alf Svensson som är ansvarig för att ha skapat "De nya kristdemokraterna". Det var till exempel han som styrde om abortpolitiken i liberalare riktning och han har hela tiden motarbetat tendenser att göra ett konfessionellt parti av KD. Men han har gjort det på ett sätt som fått även den konservativa gruppen att tycka att besluten är kloka. Det visar något av hans styrka som ledare. "
Alf har alltså lyckats lura folk. Vilken bragd.

Idag rapporterar Världen Idag också om att EU-parlamenter sagt ja till abort och "homoäktenskap".

3 kommentarer:

Carin sa...

Det finns tydligen en uppfattning att Sacredeus icke-vara på kd-listan har med hans åsikter att göra. Så verkar det ju inte alls vara. På andra plats står en person som röstat nej till EU. På fjärdeplats en person som tog öppen strid om abortbeslutet förra året.

Det finns därför skäl att tro partiet när det säger att det handlar om Sacredeus sätt att hantera sin position i partiet som varit avgörande. Och det vet ju vi andra dödliga väljare inte något om.

Eftersom mina åsikter finns på listan kan jag acceptera att Sacredeus inte står där, om han uppfattas som en jobbig typ som inte gör sitt jobb. Sa inte Hägglund på nyheterna att Sacredeus inte jobbat som rapportör i parlamenten en enda gång under fem år, medan Wijkman gjorde det nio eller tio gånger?

Då ser jag hellre en person som tycker som jag och som jobbar med de verktyg som ger inflytande, än en person som tycker som jag men mest är intresserad av bråk. Kanske är jag allt för resultatinriktad på det sättet...

minutz3 sa...

Carin: det är förstås glädjande om abortmotståndare står med på listan. Ser att inte bara Christina Doctare står med på listan, utan även andra inom Kristdemokraterna som sade nej till förslaget om "abortturism". Annelie Enochson och Lars Gustafsson står ju också med på listan, som också var några utav de som i riksdagen verkar vara mest emot abort.

Frågan är väl dock hur hårt partipiskan kommer att vina på dessa, om de blir invalda.

Jag frågar mig också varför jag skall lita på Göran Hägglunds ord, med tanke på hans åsikter, värderingar och syn, eller kanske snarare avsaknad på kristdemokrati.

Simon sa...

Vi lever faktiskt i den yttersta tiden.. har gjort det i 2000 år snart ;)