söndag 11 januari 2009

Lennart Sacrédeus petad

"Det vore osolidariskt gentemot andra medlemsstater i unionen och stötande ifall skattebetalarna i ett medlemsland i EU, Sverige, skulle stå för kostnaderna för en verksamhet som juridiskt sett är illegal i EU-länder som Irland och Portugal samt de tillkommande EU-medlemmarna Polen och Malta."

"Det räcker att nämna Nederländernas legalisering av narkotika och prostitution för att inse hur andra länders lagstiftning kan underminera vår egen"

Pressmeddelande av Lennart Sacrédeus, europaparlamentariker för (kd) 3 juli 2003

Källa: http://www.sacredeus.nu/

"Oavsett inställning till den praktiska utformningen av lagstiftningen inser alla, inklusive statliga svenska utredningar som talar om kvinnan och det ofödda barnet som "två skyddsvärda individer", att abort är att släcka liv.

Lennart Sacrédeus i repliken "Kd säger nej till EU-lag i abortfrågan" i Sundsvalls tidning 9 mars 2003

Lennart Sacrédeus är kanske en av de mest kända kristna politiska profilerna i Sverige.
Det är också synonymt med att han har fått ta mycket skit för detta.
För de så kallade "grodor" som sluppit ut (som de ovan exempelvis).

Lennart Sacrédeus är på många sätt beundransvärd, just för att han faktiskt öppnar munnen i bland och faktiskt säger vad han tänker, utan att försöka till alla pris vara politiskt korrekt, som många politiker i dagsläget gör.

Tidningen Dagen har belyst det hela, det vill säga det faktum att Kristdemokraternas ledning inte vill ha med Lennart Sacrédeus på listan bland de 50(!) stycken man kan välja till EU-parlamentet med många artiklar. Det hela är mycket intressant då Lennart Sacrédeus är en av de som i både riksdags- och EU-val har fått flest personvalsröster.

Vidare skriver Dagen: "Ett av dem var när Sacrédeus i våras i en SVT-intervju, apropå förslaget om könsneutrala äktenskap, undrade om nästa steg var äktenskap med djur, eller med barn. (* se fotnot) De som bland annat retar i det fallet är att han inte förvarnade Göran Hägglund, som överraskades i Agendastudion av uttalandet.

Sammantaget framträder en bild av att många i partiets ledande skikt inte anser sig ha förtroende för Sacrédeus och att man tröttnat på hans ständiga kritik av partiet, partiledningen i synnerhet.
" i "Sacrédeus har gjort självmål".

Personligen tycker jag det är riktigt illa när partiledningen för "Krist"demokraterna inte kan ta till sig kritiken, för den är verkligen befogad. Ett parti som påstår sig värna om livets okränkbarhet bör inte vara drivande för att förenkla "avlivning" av ofödda barn.
Det är inte bara omoraliskt utan inkonsekvent och ologiskt, med tanke på både väljarbasen och den ideologiska bakgrunden.

1 kommentar:

Tor von Geijer sa...

Lennart Sacrédeus har oavvänt mitt fulla stöd.
Han står närmast den traditionella Europeiska konservatismen.
När Kristdemokraterna utmanövrerade de sant värdekonservativa, lämnade jag partiet.