fredag 23 januari 2009

Har "Krist"demokraterna begravt sig?

Ja, det kan man verkligen fråga sig.
Göran Hägglund och hans team (partiledningen) verkar sparka "Krist"demokraterna som politiskt parti rätt ner i graven.

Igår så skulle SVT Debatt debattera om Kristdemokraterna.
Det blev ett debatterande utan någon representant från Kristdemokraterna, redaktör för programmet, Katarina Sahlin konstaterar att munkavle lagts på partiets representanter.

Hasse Boström gör en korrekt analys, tillsammans med de som faktiskt närvarade: Att lämna "walk over" är lika med att förlora en debatt.

Ja till Livet verkar nu till slut också ta sin hand ifrån "Krist"demokraterna, för på hemsidan skriver man;
"
Abort och kristdemokraterna

I radio, tidningar och TV berättas det om den kristdemokratiske riksdagsledamoten Lennart Sacredeus, som också är medlem i Ja till Livet, som trots ett framgångsrikt provval nekades plats på partiets lista till EU-parlamentet. Partiets betydelse ifrågasätts och allt fler kritiserar nu också partiledningen. "

Jag tror också Mönsteråsbloggaren gör en korrekt analys i att de värdekonservativa, som, just det, innebär familjen först, abortförbud, nej till dödshjälp, lag och ordning, religion är viktigt, samhällsinstitutioner bör vårdas och förbud mot tv-reklam med sex och våld före 20 på kvällen exempelvis. "Tappet de senaste åren beror dels på att allmänborgerliga väljare har gått till Moderaterna, dels att partiets kärnväljare äntligen har förlorat tålamodet. Partiets liberalisering har under Göran Hägglunds ledning fortsatt i sprinterfart, och lojaliteten har sin gräns."

Bloggen Tradition och Fason gör också en mycket insiktfull bedömning; "Nu har det gått så långt att bara kärnväljarna är kvar och stödjer partiet, och då väljer partiledningen att sparka på dem både ifråga om abort, äktenskap - och att inte ge Lennart Sacrédeus den plats på EU-listan som partimedlemmarna velat. “Fan ta dem om de tror att de röstar på ett konservativt parti”, verkar vara utgångspunkten när partiledningen granskar sin väljarkår. Men ett konservativt parti som inte står upp för att det är konservativt är inte trovärdigt, och ett parti som gör allt för att bli alla väljares andrahandsalternativ blir till slut ingens förstahandsalternativ."

Inga kommentarer: