tisdag 20 januari 2009

Socialdemokratisk?

Min blogg är tydligen socialdemokratisk, om man ska tro tjänsten BloggParti.
Till mitt försvar så skall förstås nämnas att tjänsten analyserar språket på bloggen och utefter hur politiker från respektive partiet skriver så placeras man in i ett fack.

11 kommentarer:

Johanna G sa...

Ränderna går tydligen inte ur så fort ;P

minutz3 sa...

Tja, jag började ju blogga här innan jag gick ur Partiet. Fast frågan är väl om de granskar alla texterna man någonsin publicerat?

Sedan är väl Socialdemokrater kända för att slänga sig med komplicerade ord för att "vanliga dödliga" inte ska förstå ett jota, så det kanske är positivt på ett plan (men inte på ett annat)?

Johanna G sa...

Jag har ingen aning om hur de gör. Vill man ha en så rättvisande bild som möjligt så är det väl det enda tänkbara att analyser alla texter? Men det är du som är datanisse av oss, så det är du som borde veta hur man gör sådant där...

Jaså? Låter annars som typiskt moderat (om man nu inte generalliserar det till något som alla politiker gör, förstås) att tänka att "snobbprat" är ett bra sätt att maskera att man inte säger något vettigt alls. Eller säger något som folk kanske inte vill höra. Och du får ju jättelågt på Moderaterna...

minutz3 sa...

Håller inte alls med dig, Johanna. I Socialdemokraterna så är det ju snarare så att man skolas in just för att bli politiker. Det är ett yrke i den kultur som är inneboende i Socialdemokraterna. Där skiljer sig Socialdemokraterna från många andra partier. Just för att skydda Socialdemokraterna från utomstående så har man ett skapat språk som håller "vanligt folk" borta från den politiska spelplanen.

Moderaterna är ett ganska brett parti, liksom Socialdemokraterna, och Östermalmssnubbarna utgör nog ingen större del utav Moderaterna.
Även om jag förstås har stött på de också.

Många av moderaterna vill nog bara ha lägre skatter.

Johanna G sa...

Ok. Jag är - uppenbarligen - bara fördomsfull som vanligt... Politik har aldrig riktigt varit min grej :S

minutz3 sa...

Johanna G.: det är inte sällan jag önskar att politik inte är min grej... Problemet är att jag är alldeles för intresserad för att inte bry mig. Problemet är också förstås att jag blir så upprörd mest hela tiden över att det känns som att jag aldrig kan göra någon verklig skillnad på det politiska planet, med tanke på alla omständigheter i det svenska politiska landskapet.

Simon sa...

Själv fick jag:

1.Moderaterna.
2.Kristdemokraterna.
3.Miljöpartiet.

Simon sa...

Jag testade lite olika bloggar, och de som använder mer talspråk verkar luta starkt åt socialdemokraterna. Alltså faller björns hypotes på denna högst ovetenskapliga undersökning. ;)

Fast å andra sidan tror jag inte det gäller din blogg, eftersom du har ett väldigt bra språk!

minutz3 sa...

Tackar Simon för underökningen och allt. Jag inbillar mig dock att jag ofta använder "högtravande" vokabulär.

Dessutom har ju "nya" Moderaterna försökt att allt mer använda sig utav folklig slang och dylikt, så jag vet inte..

Sidan känns ganska ovetenskaplig.

T.ex. Charlie Weimers blogg (ordförande för KDU) är mestadels Socialdemokratisk till språket...

Simon sa...

Ja man undrar ju vilka kriterier de använder sig av.

Teija sa...

Min blogg är också socialdemokratisk, till min stora förvåning. Gjorde partipolitiskt test på mig för ett tag sen och fick fram att jag är 79 % miljöpartist. Dessa tester visar nog mest att man inte ska ta såna tester på alltför stort allvar. Men det är kul ändå...