fredag 22 maj 2009

Treårsjubileum för "God katolik"-bloggen

Ja, idag, 22.5.2009, är det faktiskt tre år sedan jag publicerade det första blogginlägget på "God katolik"-bloggen. Jag har ju egentligen bara varit katolik "på riktigt" i lite över ett år, det vill säga i Katolska Kyrkans fulla gemenskap, däremot så har jag faktiskt i över tre år identifierat mig såsom katolik, och känt att det som Katolska Kyrkan faktiskt lär är Sanningen och att hon, Katolska Kyrkan, är Jesus Kristus egen Kyrka.


Detta är som jag säkerligen har vädrat tidigare inget man gör lättvindigt. Att acceptera Kyrkans lära ifråga om exempelvis abort, homosexuella handlingar och att enbart män kan bli präster är ingen lätt sak att göra i dagens Sverige. Särskilt inte om man som jag faktiskt varit delaktig i den rörelse som kanske mest propagerar för abort, för "homosexuellas rättigheter" och "kvinnors jämställdhet", d.v.s. Partiet, Socialdemokraterna och då mer specifikt SSU förstås.


Nåväl, namnet då? "God katolik"?

Ja, jag påstår inte att jag faktiskt alltid är en god katolik, och sanningen är ju den att jag förstås inte ens var katolik på riktigt när jag började skriva bloggen, däremot hade jag ju läst i exempelvis tidningar om detta med "goda katoliker". Det var så jag nappade på det hela. En god katolik är helt enkelt vad jag önskar bli och vara. Det skall absolut inte ses som att jag är "färdig", ty det tror jag aldrig att jag kommer bli, med tanke på hur mycket det finns att upptäcka i den katolskt kristna tron.


I alla fall, för att fira att "God katolik"-bloggen fyller tre år tänkte jag faktiskt sno Johanna G:s idé (med viss modifikation) och ge er läsare frihet att önska blogginlägg, det vill säga något ämne eller något specifikt som ni vill ha ett blogginlägg från mig om - ni får vara hur specifika eller ospecifika ni önskar - så kan jag se vad jag har tid att producera!
Uppdatering: jag missade förstås det uppenbara, bloggen "fyller" ju faktiskt bara två år, men faktum är att jag skrivit inlägg för den som sträcker sig över tre år...

7 kommentarer:

Johanna G sa...

Grattis till treåringen!!
Och kul att du nappade på min idé. Ge mig en stund så ska jag hitta på något bra tema på önskeinlägg :)

Teija sa...

Grattis!
Jag vill gärna att du utvecklar dina tankar om Guds godhet mot dig personligen. Om det inte är för privat, förstås. Då kan du gärna skriva om Guds godhet i allmänhet. Att läsa vad andra skriver om Guds godhet gör mig mycket lycklig!

Bitte sa...

Grattis på treårsdagen!

Johanna G sa...

Nu har jag tänkt klart, men det låter som om Teija redan tangerat det jag kom fram till.

Jag skulle nämnligen gärna höra dig berätta om hur och när du började intressera dig för den kristna tron och vad som fick dig att fastna just för katolska kyrkan.

Anonym sa...

grattis:)
När du skrev att du vart med i SSU blev din blogg ännu mer intressant. :)
Jag skulle vilja att du det här som du nu skrev att kvinnor inte får bli präster och om jämställdhet överhuvudtaget. Kvinnan är ju inte särskilt prioriterad i bibeln menar jag. :)

Anonym sa...

Grattis minutz3! Och grattis till oss läsare också! :-)

Jag önskar ett kock-inlägg. Kan du inte blogga ditt bästa recept och lägga upp ett fotografi på hur det ser ut när du har lagat det.

En god katolik måste väl kunna bistå med mat åt hungriga magar. :-)

minutz3 sa...

Tack för alla fina förslag till vad jag bör blogga om! Ska försöka skriva om det mesta som jag fått förslag om, och ni andra som inte önskat något får gärna göra det ;-)

(Johan) stenberg: jag har gärna recept och så, men det kanske passar mera på min mera "personliga" blogg ;-)

(Ni som känner mig IRL hittar nog dit...)