lördag 23 maj 2009

Maj - Marias månad

Förra lördagen, för precis en vecka sedan alltså, 16.5.2009, fick jag en spontan inbjudan från en god vän som även är katolik att göra en "Majvallfärd" som han så kallade det.

May Feelings II


Detta innebar tydligen att be Rosenkransen och vallfärda till en avbild av Heliga Jungfru Maria. Man kan väl minst sagt säga att det var behövligt. Trots att jag har upplevt Rosenkransen som en mycket kraftfull bön så tar jag mig sällan tid att be den eller till vår Helige Moder. Allt som oftast ber jag istället direkt till Gud, då gärna "Fader Vår". Tydligen skall man inte be "Ty Riket är ditt och makten och härligheten i Evighet" såsom jag lärt mig och kan i ryggmärgen fick jag veta, någon bra förklaring till varför det föhåller sig på detta viset vet jag tyvärr inte.

Man kan väl säga som så att vi fick en del konstiga blickar när vi gick runt på Stockholms gator och bad rosenkransen..

May Feelings


Förresten, en tanke bara, det finns ju många olika trosinriktningar där det vittnas om och berättas om tron på många olika språk, t.ex. har ju Scientologerna en egen videosajt, och många vittnar på till exempel YouTube om kanske framförallt Islam, men en hel del katolskt finns förstås också, men då främst på engelska, eller andra språk än svenska i alla fall.

Skulle det inte gå att skapa en YouTube-kanal med folk som vittnar om sin katolskt kristna tro, och där man når ut med många olika delar av den katolska tron och läran?

En av mina favoriter är helt klart "That Catholic Show"

3 kommentarer:

Simon sa...

Den avslutande doxologin i Herrens bön finns inte med i alla evangelier där den är nedskriven. Den används inte alltid i alla katolska sammanhang men det är inte fel att be den. Man kan säga att det är ett avslutande tillägg, en lovprisning,till Herrens bön. I mässan tex används den.

Johan sa...

Hmm, detsamma hände mig.
Ttrevlig grej hur som helst!

The Swede1875 sa...

Det är ett senare tillägg och inte en del av Fader vår.