fredag 22 maj 2009

Treårsjubileum för "God katolik"-bloggen

Ja, idag, 22.5.2009, är det faktiskt tre år sedan jag publicerade det första blogginlägget på "God katolik"-bloggen. Jag har ju egentligen bara varit katolik "på riktigt" i lite över ett år, det vill säga i Katolska Kyrkans fulla gemenskap, däremot så har jag faktiskt i över tre år identifierat mig såsom katolik, och känt att det som Katolska Kyrkan faktiskt lär är Sanningen och att hon, Katolska Kyrkan, är Jesus Kristus egen Kyrka.


Detta är som jag säkerligen har vädrat tidigare inget man gör lättvindigt. Att acceptera Kyrkans lära ifråga om exempelvis abort, homosexuella handlingar och att enbart män kan bli präster är ingen lätt sak att göra i dagens Sverige. Särskilt inte om man som jag faktiskt varit delaktig i den rörelse som kanske mest propagerar för abort, för "homosexuellas rättigheter" och "kvinnors jämställdhet", d.v.s. Partiet, Socialdemokraterna och då mer specifikt SSU förstås.


Nåväl, namnet då? "God katolik"?

Ja, jag påstår inte att jag faktiskt alltid är en god katolik, och sanningen är ju den att jag förstås inte ens var katolik på riktigt när jag började skriva bloggen, däremot hade jag ju läst i exempelvis tidningar om detta med "goda katoliker". Det var så jag nappade på det hela. En god katolik är helt enkelt vad jag önskar bli och vara. Det skall absolut inte ses som att jag är "färdig", ty det tror jag aldrig att jag kommer bli, med tanke på hur mycket det finns att upptäcka i den katolskt kristna tron.


I alla fall, för att fira att "God katolik"-bloggen fyller tre år tänkte jag faktiskt sno Johanna G:s idé (med viss modifikation) och ge er läsare frihet att önska blogginlägg, det vill säga något ämne eller något specifikt som ni vill ha ett blogginlägg från mig om - ni får vara hur specifika eller ospecifika ni önskar - så kan jag se vad jag har tid att producera!
Uppdatering: jag missade förstås det uppenbara, bloggen "fyller" ju faktiskt bara två år, men faktum är att jag skrivit inlägg för den som sträcker sig över tre år...

8 kommentarer:

Johanna G sa...

Grattis till treåringen!!
Och kul att du nappade på min idé. Ge mig en stund så ska jag hitta på något bra tema på önskeinlägg :)

Teija sa...

Grattis!
Jag vill gärna att du utvecklar dina tankar om Guds godhet mot dig personligen. Om det inte är för privat, förstås. Då kan du gärna skriva om Guds godhet i allmänhet. Att läsa vad andra skriver om Guds godhet gör mig mycket lycklig!

Bitte sa...

Grattis på treårsdagen!

Johanna G sa...

Nu har jag tänkt klart, men det låter som om Teija redan tangerat det jag kom fram till.

Jag skulle nämnligen gärna höra dig berätta om hur och när du började intressera dig för den kristna tron och vad som fick dig att fastna just för katolska kyrkan.

Anonym sa...

grattis:)
När du skrev att du vart med i SSU blev din blogg ännu mer intressant. :)
Jag skulle vilja att du det här som du nu skrev att kvinnor inte får bli präster och om jämställdhet överhuvudtaget. Kvinnan är ju inte särskilt prioriterad i bibeln menar jag. :)

Anonym sa...

Grattis minutz3! Och grattis till oss läsare också! :-)

Jag önskar ett kock-inlägg. Kan du inte blogga ditt bästa recept och lägga upp ett fotografi på hur det ser ut när du har lagat det.

En god katolik måste väl kunna bistå med mat åt hungriga magar. :-)

minutz3 sa...

Tack för alla fina förslag till vad jag bör blogga om! Ska försöka skriva om det mesta som jag fått förslag om, och ni andra som inte önskat något får gärna göra det ;-)

(Johan) stenberg: jag har gärna recept och så, men det kanske passar mera på min mera "personliga" blogg ;-)

(Ni som känner mig IRL hittar nog dit...)

Anonym sa...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園