måndag 11 maj 2009

Eurovision Song Contest imorgon

Imorgon (12.5.2009) startar årets Eurovision Song Contest.
Eurovisionsschlagerfestivalen som den också kallas har sålänge jag kan minnas fångat mitt intresse, och nästan lika länge har Tysklands bidrag alltid haft en speciell plats i mitt hjärta (Särskilt "Wadde hadde dudde da" med Stefan Raab). Tyvärr är det sällan den svenska Melodifestivalen håller lika bra kvalitet som övriga Europa. Men i år är jag faktiskt riktigt glad över vårt bidrag, till skillnad från många andra år då bidragen varit sisådär..

Mina favoriter inför årets Eurovisionsschlagerfestival är (man får ju inte rösta på sitt eget land, så därför Malena Ernman med sin "La Voix" med:

1. Lovebugs - The Highest Heights (Schweiz)


2. Christina Metaxa - Firefly (Cypern)


3. Copycat - Copycat (Belgien)


Som bubblare vill jag lägga till samma låt som Teija tog upp som sin favorit, Waldo's People - Lose Control (Finland).

Min favorit i förra årets Eurovisionschlagerfestival var helt klart Vitrysslands bidrag:
Dima Koldun - Work your magic clip


Alla bidrag kan finnas på Eurovisions egen YouTube-kanal, där man kan finna sin egen favorit.

En av mina favoritartister, Carola Hägglund, skall för övrigt sjunga i Moskva i samband med ESC (Eurovision Song Contest).

2 kommentarer:

Bitte sa...

Jag har beslutat mig för att helt bojkotta evenemanget, på grund av behandlingen av Moskvas herrelösa hundar. Någon måtta får det vara - vi är ålagda av Gud att skydda och värna djuren!

Bitte sa...

Alltså - nu menar jag inte all varenda människa måste fatta det beslutet! Det lät ju väldigt moraliserande, det där, men det var alltså inte så jag menade!

Allt gott!