onsdag 14 november 2007

Abort-Nej-KD:are?

Dagen rapporterar idag om att sju kristdemokratiska ledamöter kommer på ett eller annat sätt att markera emot den abortlag som skall göra det möjligt för utländska kvinnor att göra abort i Sverige.
Inget konstigt med detta egentligen, det konstiga är nog snarare att ett parti som kallar sig kristet, och som påstår sig ha en kristen grund stödjer förslaget, än värre, har kommit med förslaget.
Till råga på allt ett parti som, förhoppningsvis, ingen vettig människa kan påstå ha varit kristet på tio år, om man skall tro partiledningens version (se tidigare blogginlägg).

Jag tycker det känns som att Kristdemokraterna får välja väg nu.
Antingen så kan de lägga ner, och hålla med Alliansen, bli bortvalda vid nästa val (förhoppningsvis utbytta mot ett verkligt kristet parti, som värdesätter människolivets okränkbarhet) eller välja att vara ett kristet parti och kasta iväg abortförslaget där det hör hemma, i elden.

Värt att läsa idag är också Ja till livets blogg, och den debattartikel de sju kristdemokraterna har skrivit.

Högpunkter i debattartikeln;
"Sverige blir nu det enda land i EU dit det är möjligt att resa för att utan prövning göra abort i graviditetsvecka 12 till 18."
"Istället för att tala om problemen med tonårsaborter och sexuellt överförda sjukdomar upprepar Sahlin gamla mantran om sexualiteten som enbart en ”stark och positiv kraft” för ”lust, närhet, glädje och äventyr”.

Mona Sahlin verkar inte ha förstått – eller så bryr hon sig inte alls – att Sverige toppar abortstatistiken bland tonåringar i Europa, att somliga kvinnor drabbas hårt av en abort, att klamydia är en vanlig orsak till kvinnlig barnlöshet och att livmoderhalscancer kan orsakas av ett sexuellt överfört virus, hpv.

Det är dags att återta folkhälsoperspektivet i det förebyggande arbetet som övergavs av den förra regeringen.

Sverige och svensk sjukvård får ta ett tungt ansvar för konsekvenserna av en förändrad abortlag. Vi beklagar att Sverige blir Europas ledande abortland."

Inga kommentarer: