söndag 1 mars 2009

Kardinal Dante-Sällskapet synar "Vision"

Simon ("Störsorden") tipsar om ett inlägg av Kardinal Dante-Sällskapet, "Hur progressiva katoliker tänker":
..."Nej, Pius är inget vidare på sådant som får svenska journalister att känna det varmt och gosigt inombords. Men se, det är däremot en okänd fader Luiz Couto, som tydligen är präst-och-politiker i Brasilien, närmare bestämt präst-och-politiker för ett socialistiskt parti. Och som förstås omfattar allt vad TT, SVT, DN, SvD och Aftonbladet samfällt drömmer om: kvinnliga präster, gifta präster, kondomutdelning i kyrkan, gaylobbyns kanonisering o.s.v.

Därför måste FSSPX ut och sådana som fader C helst få ta över katolska kyrkan. Som då äntligen kan utvecklas i historiens riktning. Och bli som Svenska kyrkan 2000. Det vill säga som RFSL. Åter sekternas värld..."...

..."Vi kommer så till slutsatsen. Vad är en progressiv katolik för något? Jo, en "progressiv" katolik (?) syns vara en katolik (?) som sätter Världen, närmare bestämt en trött, utdöende och navelskådande västvärld, före evangeliet. Och därför måste kyrkans lära skrivas om från grunden. Med början där progressiva tycks har sitt största intresse: könslivet och "genusmaktordningen".

Men vore det då inte lättare att knacka på hos Svenska kyrkan 2.0? Eller gå med i RFSL? Och få sitt lystmäte redan nu?"...

Jag tror Kardinal-Dante-sällskapet skriver vad alla tänker.
Även utanför Katolska Kyrkan.

Ty (Katolska) Kyrkan söker göra det som är sant och rätt, icke det som tillfredsställer världen eller är politiskt korrekt för tillfället.

3 kommentarer:

Johan J sa...

Jag har efter att läst Dantes Nyheter gått in på det omtalade KV. Jag blev uppriktigt förvånad över att allt verkar vara politik (Dantes nyheter tog även upp detta). Vidare skrivs allting i en opposition till kyrkoledningen. Förvånad över att där inte finns fler inlägg om bönen och det andliga livet. Kritiken mot Opus Dei tyckte jag var orättvis. Jag fann inget av värde för det andliga livet på KV.

Rekomendation: Håll dig borta från sidan om du inte tycker om den. Bed för dem som skriver där. Om du träffar personerna IRL visa dem extra mycket kärlek.

Katolik i Sverige sa...

JOhan har rätt - kärlek och bön är det enda som kan hjälpa. Biskop Anders har uttryckligen också sagt just detta, att vi ska be för medlemmarna i KV på det att de må finna vägen tillbaka till den rätta tron.

Personligen undrar jag över hur gert Gelotte kunde tillåtas konvertera. Dolde han sina innersta åsikter? Eller har han ändrat sig över tid? Irene är en annan femma, hon är såvitt jag vet döpt katolik från första början, och då är det kanske mer förståeligt att man stretar bort. Men varför inte konmvertera till protestantismen? KV-s åsikter stämmer ju till hundra procent med svenska kyrkans.

Jag tror att både Gert och Irene är lite maktgalna. De vill ha mer inflytande i kyrkan än de har. De vill inte infoga sig och bli "vanliga" katoliker. Självhävdelse, med andra ord. Eller så tror de att de har rätt i det de predikar, vem vet?

Den Förlorade Sonen sa...

KV verkar ha förlorat den övernaturliga dimensionen av vad Kyrkan är, för dem verkar det handla om politisk aktivism. "Vi skall förändra vår kyrka till vår avbild."

Napoleon försökte också......