onsdag 21 maj 2008

Go "home/o"

Dagens glada nyhet är att Vatikanen, som gång på gång lyckas bli missförståd, har förtydligat att man inte kommer att acceptera "homosexuella" i prästseminarierna eller ordnarna.
Det är bra, eftersom bl.a. "pedofilskandalen" i USA, som egentligen var en "homofilskandal", förmodligen hade kunnat avvärjats om kyrkan tidigare hade sett till att personer med en onaturlig sexualitet inte har tillgång till ämbetet. Det man har läst om, hur dessa personer förmodligen har ljugit om allt detta, är hjärtskärande. Att man som sökande till ett prästseminarium inte kan avslöja allt om sig själv är beklagligt, och inte hur en sann katolik bör uppträda.

Dagens tråkigare nyhet är om hur Cherie Blair, konvertiten och förre brittiske statsministern Tony Blairs fru, använder p-piller, rakt emot kyrkans lära. Hon menar på att kvinnors liv har förändrats genom att de kan bestämma över fertiliteten. Detta är ett mycket intressant ämne som jag diskuterade med en dansk diakon, som också heter Björn, och som menade på att det är tack vare just detta, "möjligheten" att inte bli med barn, som kvinnor objektifierats. Det låter faktiskt inte bara vettigt, utan också väldigt troligt, eftersom sex då bara blir ett sätt att tillfredsställa behoven. I alla fall kanske man trot det först, och vid en första anblick så är det precis så också, men banden, som många kan vittna om, som knyts mellan två personer efter att de har haft samlag, är oupplösliga.
Varför skulle annars otrohet vara en så stor grej?

Kanske årets sämsta nyhet kom också idag, som ett bombnedslag.
Apoteket skall börja sälja "sexleksaker".
Det är verkligen så att man baxnar, med Kristdemokraterna med i den styrande regeringen för tillfället hade man hoppats på något slags veto, men icke.
Om nu staten inte kan hålla på med sprit för att det är omoraliskt borde staten banne mig inte hålla på och sälja "leksaker" för självbefläckelse.
Nu väntar jag bara på Apotekets nya försälningssuccé; självmordshjälp.

(Ingen annan än jag som har funderat på sambandet mellan den lägre sexdebuten, den ökade sexualiseringen, ökade antalet abort och självmordssiffrorna?)

3 kommentarer:

Johanna G sa...

Bara en kort kommentar eftersom klockan är så mycket: Nyheten om Apoteket ABs sensaste marknadsnisch (eller vad jag nu ska kalla det) är ju dock en gammal nyhet som varit ute ganska länge vid det här laget.

Å andra sidan kan du ju trösta dig med att om mindre än åtta månader så är det gamla Apoteket ABs monopol ett minne blott, så då kan du ju välja att handla dina läkemedel på ett apotek som inte säljer sexleksaker. Tills dess får du väl skriva protestlistor och demonstrera på torget...

Kristina sa...

Det skall väl iofs tilläggas att människor som, någon gång under sitt liv, upptäckt homosexuella tendenser inte i sig är uteslutna från prästämbetet/ordenslivet. Däremot om de har djupt rotade homosexuella tendenser som inte varit borta under minst 3 år (tror jag att det var). Eftersom man är homosexuell hela livet kan det alltså inte betraktas som ett hinder såvida man (precis som en heterosexuell måste), lyckas leva i celibat.

För övrigt tycker jag inte om monopoler av något slag, vare sig systembolaget eller apoteket, och med tanke på att Apotakets monopol snart är ett minne blott få de väl helt enkelt satsa på sin lilla "lekstuga" om de vill...

Tor Billgren sa...

Kan du förtydliga på vilket sätt pedofilskandalen är en homofilskandal? Det är ju barn som har utnyttjats. Och absolut inte bara pojkar.

Är det på motsvarande sätt hetero-skandaler när män våldtar flickor?