torsdag 11 december 2008

Politiskt korrekta maffian

Politiskt korrekt maffian, vilka är det egentligen?
Det enkla svaret är nog majoriteten av de som har en riksdagsplats, tyvärr.
De är oftast förkämparna för normerna i det normlösa samhället.
Det vill säga, de säger sig vara emot normer, men är egentligen för normer, som exkluderar de vilka inte håller med om det som är "inne" att tycka och tänka just nu.

Aldrig har väl tanken om tankepoliser varit mera aktuell.

I Dagen kan man läsa att Norska Frälsningsarméns ungdomsförbund förlorar sitt statsbidrag.
Varför frågar man sig då?
"Homosexuella" och personer som bor tillsammans utan att vara gifta tillåts inte bli frälsningssoldater.
Det är väl ändå ganska rimliga "krav" egentligen, det vill säga att personer som tydligen väljer att leva i en konstellation som direkt innebär en exponering för all slags sexuell synd inte är redo att arbeta för andras frälsning, när man förmodligen har ganska djupa problem med sin egen frälsning.

I tisdags var det som vanligt nya avsnitt av "Ugly Betty" och "Desperate Housewives" på Kanal 5.
Inget konstigt med det.
Men vad skådar mitt öga egentligen under det första reklamavbrottet som avbryter "Ugly Betty"? Jo, en Björn Borg-reklam, där de i praktiken häcklar hela den kristna tron.
I reklamfilmen så får man se ett bröllop.
Inte vilket bröllop som helst förstås, det hade varit för sunt självfallet.
Nej, ett "bröllop" mellan två män, och inte vilka två män som helst förstås, utan dessa båda är så kallade "präster".. och "prästen" ifråga är förstås en kvinna, vad annars?

Varning för känsliga tittare; sensuell homosexuell kyss finnes i reklamfilmen.


http://www.bjornborg.com/en/Love/film/

Det som riktigt retar gallfeber på mig dock är den här evinnerliga sammanblandningen av lust och kärlek. De är helt separata, och det finns många former av kärlek.
Mycken kärlek är inte sexuell till sin natur.
Den allra högsta kärleken är knappast sexuell.
Ändå skriker folk sig hesa och skändar ordet kärlek för vad som egentligen enbart är lust.

PS. rupeba-bloggen har utvecklat vidare och citerat bl.a. en norsk före-detta medlem från Kristelig Folkeparti som gick över till Arbeiderpartiet på grund av Kristelig Folkepartis negativa inställning till "homosexuella", men som ändå stöttar Frelsesarmeens Ungdoms självbestämmande i sådana frågor, och därför också anser det vara felaktigt att frånta de statsbidragen. DS.

2 kommentarer:

Wiiintiish Judith | CaandyGirl sa...

Hej hittade nyss till din blogg då jag skulle hjälpa min lille bror med hansläxa. sj är jag inte katolsk utan ortodox men den där reklamen stör mig som den stör varenda troende kristen. Men anywasy thik about this när männsikor häcklar hela det kristna tron så händer ingenting. Har vi sett några flaggor brinna eller människor demonstrera pga. denna reklam?? NEJ!!! Men en tecknad bild på mohammed vänder hela världen upp och ner... Ska vi kristna kanske oxå göra sånt för att människor ska börja respektera vår tro lite mer?? hmmmm very annoying.. Men men gillar verkligen din blogg.. Keep up the good work.. =)

minutz3 sa...

Wiiintiish Judith | CaandyGirl: roligt att du hittade hit och så!
Visst är det roligt hur man kan häckla kristna om och om igen, utan någon som helst reaktion, och när någon kristen väl reagerar, skriver t.ex. om framförallt när man avbildar Jesus Kristus - Gud själv enligt oss kristna - på ett ovärdigt sätt (oftast brukar ju kristna inte protestera när det "bara" gäller präster, men när det gäller Jesus eller Jungfru Maria är det att gå över en gräns...).

Apropå din lillebrors läxor skulle jag vilja tipsa om:
http://www.katekesen.se/
http://fragaprasten.nu/

Men också att faktiskt besöka en katolsk församling kan ju vara bra, alla katolska församlingar i Sverige hittar man på Katolska Kyrkans hemsida: http://www.katolskakyrkan.se/Turnpike.aspx?id=6