tisdag 11 november 2008

Ja till Livet

Som en del kanske vet så är jag medlem i Ja till Livet och just detta, att bejaka rätten till liv, måste ju vara det enda som egentligen betyder någonting. Om ett samhälle inte ens kan skydda de allra, allra minsta utan dödar de, och uppmuntrar till det, är det verkligen då ett samhälle värt namnet?

Jag är även, för tillfället, med i KDU, och är mycket besvikna på de.
När FRA-debatten var i full gång så gjorde man en stor grej av det hela och gick emot moderpartiet, men däremot, när moderpartiet, Kristdemokraterna, kom med förslaget att tillåta utländska kvinnor att få komma hit för att döda sina barn sade man inte ett pip.

Jag funderar starkt på att i nästa val alltså rösta på Sverigedemokraterna, och jag vet att jag har många katoliker och kristna som är inne på samma spår. Saken är ju den om det ens är värt att försöka göra någon förändring i Kristdemokraterna längre, eller om det är bättre att låta partiet ruttna i fred.

En joker är förstås "Nätverk för Kristen Värdekonservatism" som man dock inte fått något livstecken från på ett år eller så nu.

PS. Vill också rekommender programmet "Annas eviga - är det barn vi dödar?" DS.

Bilden är förresten av internets_dairy och under Creative Commons Attribution 2.0 licensen.

2 kommentarer:

Teija sa...

Ja till livet, absolut, men ett lika absolut nej till SD, från min sida. Var inne på deras hemsida och läste och de vill kräva assimilering av invandrare tex. Jag är själv invandrare och hävdar min rätt att vara finsk. Dessutom anser jag att invandrarna tillför mer än de belastar samhället. Majoriteten av alla katoliker är invandrare. Ska de assimileras och bli svenskkyrkliga? Man ska ju ta till sig svensk kultur, enligt SD, och svenska kyrkan är en del av den svenska kulturen.

minutz3 sa...

Teija: jo, jag känner också att Sverigdemokraterna är läskiga när det gäller framförallt deras relation till Svenska kyrkan. Det känns nästan som att de vill ha tillbaka statskyrkan. Däremot så måste man fortfarande ha i åtanke att detta är småfrågor jämfört med frågor om människovärdet. Det finns ju, som jag nämnde förut, fem icke-förhandlingsbara frågor (aborter, eutanasi, embryonal stamcellsforskning, mänsklig kloning och "samkönade äktenskap") vilka - var för sig - diskkvalificierar att vi kan rösta på en kandidat/ett parti. Vi bör helt enkelt rösta på de/den som är för minst av dessa. I dagsläget är min analys att det är Sverigedemokraterna.