lördag 8 november 2008

55% pingst

Johanna G postade ett "pingsttest" på sin sida, så jag tog det för lite skojs skull.
Gissa min förvåning när jag påstås vara 55% pingstvän?

Grattis minutz3

Du har nu testats enligt pingststandard:
PUSS:9004-7 "Pingsttest Utan Seriöst Syfte"

resultatet blev 55% pingstvän och du klassas som "Kristen"

guds rika välsingnelse önskar, Markus, Tabina, Simon och Cecilie

6 kommentarer:

Teija sa...

Jag är visst 43 % pingstvän... och klassas som kristen. (Tack för det!) Det var ett par frågor jag funderade över: Har du varit inblandad i handpåläggning? I pingstvänners mening, nej, men biskop Hubertus la sina händer på mitt huvud när jag blev konfirmerad. Svarade dock nej.
Den andra frågan jag reagerade på, ja riktigt studsade till inför, var: Har du offrat till IBRA? Om jag inte skulle veta vad IBRA är skulle jag tro pingst sysslar med avgudadyrkan...

Kristina sa...

Jag blev 52 % pingstvän, och visst är jag en vän av pinsten - och julvän likasom påskvän också:P

Simon sa...

49% pingstvän.. men jag håller med om att det där med handpåläggning var knepigt. Men eftersom jag är konfirmerad så klickade jag ja. Sedan fanns det förstås massor av frågor som bara pingstvänner förstår som var rätt svåra. Och är man andedöpt? Ja jag är ju döpt i Faderns och Sonens och den helige Andens namn och konfirmerad, det räknas ju dock inte i deras ögon så där fick jag kryssa nej. Sen har jag ingen aning om vad segertoner är o.s.v.

Johanna G sa...

Kul att så många verkar ha hittat och gjort testet.

Självklart så ska det både vara knepigt - inga test värda namnet är superlätta! Och eftersom det är ett test för att se hur mycket pingstvän man är så är det väl självklart att det ska vara skrivet utifrån pingstvänners världsuppfattning? Sen är alla fria att svara på - och tolka - frågorna precis som de själva vill.

"Segertoner" är psalmboken som används inom pingsrörelsen. Motsvara "Psalmer och sånger" inom övriga frikyrkan, "Svenska Psamlboken" inom Svenska Kyrkan och "Cecilia" inom Katolska Kyrkan.

Hoppas förresten att ni tyckte att det var lika underhållande att besvara som vi hade när vi snickrade ihop testet en gång i tiden!

minutz3 sa...

Teija: vad innebär det att offra till IBRA?

Simon: alla frågorna är väl ställda lite ur pingstvänners perspektiv...

Johanna G: har du varit med och snickrat ihop "pingsttestet" alltså? :-P

Johanna G sa...

Svarar istället för Teija: IBRA är en kristen radiokanal som satsar mycket på mission bland muslimer i arabvärlden.

Nja, det var mina klasskompisar på bibelskolan som skrev ihop det, neb det var väl i stort sett redan färdigt när jag kom med i diskussionen kring frågorna.