tisdag 18 november 2008

Intressant om Kristdemokraternas framtid

Dagbladet har skrivit en intressant ledare om situation för Kristdemokraterna som parti.
En lag för "samkänade äktenskap" nämns som spiken i kistan för Kristdemokraterna;
..."Och för kristdemokraterna skulle en könsneutral äktenskapslagstiftning bli spiken i kistan. Nådastöten. Ty vad finns kvar att försvara efter ett sådant nederlag? Hur ska Göran Hägglund kunna se sina väljare i ögonen?

Ett parti är ju inget parti utan sina idéer. Kristdemokraternas idé är att försvara de kristna kärnvärderingarna, hittills under mandatperioden har det gått si och så med den saken. Förra året signerade socialminister Göran Hägglund, till många kd-sympatisörers förtret, en lag som tillåter utländska kvinnor att göra abort i Sverige. Viker sig partiledningen även för den könsneutrala äktenskapslagen riskerar krist-demokraterna att slitas sönder. "...

Även referenser till startande av ett "högerkonservativt" parti görs. Är det måhända Joseph Christensons och Per Kronlids "Nätverk för Kristen Värdekonservatism" som man pekar på?

..."Kanske skulle rent av ett nytt högerkonservativt parti bildas i nederlagets efterdyningar.

Fredrik Reinfeldt måste snart sätta ned foten och följa riksdagens vilja och Göran Hägglund måste fortsätta kämpa för sitt partis existensberättigande.

Regeringen har med andra ord inte råd med kristdemokraterna och kristdemokraterna har inte råd med regeringen. "...

Bilden är uppladdad på Wikipedia av Irreality och är under GNU Free Documentation-licensen.

Inga kommentarer: