torsdag 15 oktober 2009

EU i dödens tjänst

Dagen kan man läsa att Europadomstolen redan 2007 menade på att Polen kränker mänskliga rättigheterna genom att ej tillåta kvinnor att döda sina barn.
Kvinnan fick dessutom ett skadestånd på 25 000 euro från Polen för att hon inte tilläts döda sitt barn.

Frågan är när - inte om - Europeiska Unionen, EU, kommer tvinga länder såsom Polen att tillåta abort - barnamord - i större utsträckning.

"”Vi lever i en värld där en mor belönas för att hon ville döda sitt barn men inte fick”, skrev prästen Marek Gancarczyk i tidningen Gosc Niedzielny. Abort är mord, slog prästen fast, och jämförde med de experiment som nazistläkaren Joseph Mengele utförde på fångar i förintelselägret Auschwitz.

”Vad är det vi ser idag? Olika, men precis lika illa”, skrev gudsmannen.

För detta ska kyrkobladet be Alicja Tysiac om ursäkt. Samt betala henne trettiotusen zloty i skadestånd." - Sydsvenskan: Hon tvingades föda barn och blev blind

Kvinnan blev förvisso blind på grund av detta, men det måste ses i sitt sammanhang.
Har man rätt att döda en annan människa för att dess existens kan göra att man blir blind?

6 kommentarer:

Z. Zeth sa...

Detta visar bara ännu en gång på att EU är en gudlös instutition som mest handlar om profit och som inte respekterar vare sig människovärdet eller den nationella suveräniteten. Detta är ännu ett exempel på varför det är självklart för mig som katolik att rösta på SD nästa gång jag får chansen!

perracchione sa...

Jag antar nu att barnet överlevde eftersom sysdsvenskan helt säkert hade informerat oss om så inte var fallet.

Frågan blir då vad det är för slags mor som begär skadestånd för en förnekad abort då hennes barn är sju år gammal?

Man borde införa moralisk lagstiftning.

minutz3 sa...

Z. Zeth: själv funderar jag allt mer på att rösta blankt eller skriva något i stil med "sluta med folkmordet på de ofödda!". Sverigedemokraterna är förstås lockande, men som jag har sett förut så tycks ju då faktiskt ändå Kristdemokraterna som ett bättre alternativ när vi ser på de grundläggande frågorna om det mänskliga livets okränkbarhet.
Även om Sverigedemokraterna är mera negativa till abort vill inte de heller helt förbjuda det.

perracchione: ja, det var också en tanke som dök upp i mitt huvud, att det barnet måste känna sig extremt älskat när modern egentligen hade velat att barnet var dött...

Sjukt läskigt egentligen, att ens mor talar vitt och brett om att ha nekats att döda sitt barn och vill ha ersättning för det.

I en mer korrekt värld hade denne mor förklarats sinnessjuk - då det går emot hur till och med djuren gör som strävar efter att skydda sin avkomma.

Simon sa...

Det är denna framtid vi går tillmötes. I en internationaliserad värld där toppstyrda organisationer som EU och FN bestämmer över våra huvuden har ett land som Polen inte en chans mot den ateistiska dödens kultur från västvärlden.

Kraxpelax sa...

Andligt lästips:

http://kraxpelax-bhagavadgita.blogspot.com/

- Peter Ingestad, Solna

R4K3L sa...

Vi säger att en flicka på 12 år blir våldtagen och gravid, ska hon föda barnet då tycker du?
Ska ett barn ta ansvar för ett barn?

Eller om man blir gravid av en våldtäkt, är det inte synd om barnet som aldrig kommer få ha en pappa eller som kommer ha skuldkänslor över att denne alltid påminner sin mamma om den stunden hon blev våldtagen?