fredag 1 juni 2007

Att synda...

...är ibland inte ett helt medvetet val, vilket jag blivit varse om ett antal gånger, då särskilt när jag valt att följa med på "roliga" aktiviteter som innebär att jag ej kommer kunna gå på Gudstjänsten i kyrkan på Söndagen. Senast denna helg så var jag inte i Trefaldighetskyrkan utan istället ute på landet, där jag såg på filmer tillsammans med en kompis.

Självfallet ber jag att Gud ska ha överseende med min synd, och jag kommer, så fort jag förstått systemet med biktning, att ta itu med att erkänna alla mina synder, för det börjar bli en tung börda att bära på, och jag märker av den själsliga tomhet som enbart en söndag har inneburit.
Självfallet är jag ej heller värdig, egentligen, att få Guds förlåtelse, men jag hoppas att kunna få den ändå.

Mycket intressant video från Fader Corapi;

PS. Idag tar jag äntligen studenten. Nästa stopp; IT-Universitetet i Kista, Data- och Systemvetarlinjen (hoppas jag kommer in, men det är väl så få sökande så det verkar inte vara några problem alls, även om mina betyg inte är särskilt dåliga alls...)

2 kommentarer:

Simon sa...

Om du är förhindrad pga avstånd att gå i mässan är det ingen synd kom ihåg det! Men söndagens mässa är väldigt viktig!

Kristina sa...

Lycklgtvis har ju de flesta större församlingar både kvällsmässa på lördagen och söndagen där man kan uppfylla sin mässplikt om man vet med sig att man blir hindrad under söndagens högmässa.
I min församlig har vi 4 olika svenska mässor att uppfylla söndagsplikten på, så vi kan alltså festa loss på lördagen så länge vi är i bra skick när vi väl kommer till mässan:P