tisdag 26 juni 2012

Familjen

Hej alla vänner och fiender! Eller tja, fiender och fiender, jag ser väl inte mina meningsmotståndare som fiender. Det var det där om att älska sina fiender jag tänkte på just, jag älskar ju er, även om ni inte gillar det..

I alla fall, detta inlägg vänder sig dock främst till andra troende.
Egentligen inbillar jag mig att det vänder sig lika mycket till katoliker som lutheraner, muslimer, buddhister, mormoner eller vad man nu tillhör för trosinriktning.
Det handlar nämligen om attityden, främst den närmaste kretsens (familjen) attityd kring detta. Att bli katolik har för mig inte varit något enkelt, tvärtom har man ju stött sig med en del människor och vissa gillar det helt klart inte.
Samtidigt älskar jag ju förstås min familj även om de inte gillar den katolskt kristna synen på saker och ting och vad Katolska Kyrkan står för.

Så vänder mig ut till eventuella läsare därute (är det någon som läser denna blogg längre ens undrar jag?) - vad har ni för erfarenheter av att bli troende och familjens reaktioner om detta?
Har ni i alla fall lyckats få familjen att inte vara "aggressiv" mot den trosinriktning ni tillhör?

Hoppas det är fint med er käre läsare!

4 kommentarer:

Lachen sa...

Jag konverterade till katolska Kyrkan 1997. Jag är uppvuxen inom typ Trosrörelsen/Pingst/Maranata, men har bemötts med överraskande stor respekt och även lite nyfikenhet av både släkt och vänner. Jag gruvade mig annars ganska många år innan jag tog steget eftersom de flesta inom frikyrkorna hade en väldigt negativ syn på Katolska Kyrkan. (Trodde jag åtminstone.) Hade inga katolska vänner eller bekanta, men min längtan växte allt eftersom min kunskap växte via framför allt böcker.

Bo Hoffman sa...

Hej!
Jag blir nyfiken på vad du menar med att ''ödmjuka mig inför Kyrkans lära''? Tror du inte att du duger som du är? Jag hoppas att du förstår att en människas fria tanke och att hon inte är någon ''automat'' är det som, både för mig som ateist, men också borde vara för dig som ''katolik'', det allra viktigaste. Nej min vän, foga dig inte, utan fortsätt tänka själv, fortsätt vara människa och inget hjon! Vänliga hälsningar; Bo Hoffman

Origenist sa...

Gillar din blogg, fortsätt så. Min heter pretentiöst http://katolskblogg.blogspot.se/
som jag sedan döpte om till En rätt så katolsk blogg....och nu skulle kalla En föga katolsk blogg kanske.
Det är en stor kyrka du konverterat till och det är lite luftigt att kalla det EN kyrka, så många olika religioner som ryms i den. Jämför t ex Albert den Store med Pius XII eller Meister Eckehart med Mother Angelica.
Du kommer troligen veta mindre och mindre om vad en "god" katolik är, vilket gör dig till en allt större katolik !
Jag följer i alla fall din blogg.

mvh
Staffan Humlebo

Hans Georg Lundahl sa...

På Svenska og på Dansk på Antimodernism : Catholska lekmannabloggar i Norden
http://danskantimodernism.blogspot.fr/2017/04/catholska-lekmannabloggar-i-norden.html


Till din egen fråga:

Jag har en famille som m e m vändt mig ryggen i väntan på att jag skall ge upp catholicism och creationism - på fars sida. Mor är annorlunda.