torsdag 10 april 2008

Åke Green

Jag har faktiskt inte haft någon vidare vilja att skriva om Åke Green tidigare, men med tanke på de senaste dagarnas händelseutveckling, (och även innan dess, med tanke på att Åke Green uteslöts från IOGT-NTO, trots att han bara var stödmedlem) där nu Socialdemokraterna beslutat att inte samarbeta med den lokala Blåbandföreningen som hade just Åke Green som talare för 1:a maj.

Varför skulle nu en kristen nykterhetsrörelse som Blå Bandet välja att gå tillsammans med de uttalat Sanningsfientliga Socialdemokraterna?
Jo, Kristi Himmelsfärd, nykterhetsrörelsens dag, sammanfaller med arbetarerörelsens protestdag (1:a maj).

I dagens SvD kunde man idag, i en liten notis också läsa från Marie Dahlin, ordförande för Socialdemokraterna i Vänersborg, att "Det strömmar in mejl från lättade medlemmar." efter att man från central ort beordrat att den gemensamma manifestationen skulle ställas in.

Det är så att man baxnar egentligen.
Rätten till det fria ordet har knappast varit så inskränkt som nu, och de "liberala" medierna hejar på, för att i alla fall kristna inte skall få något utrymme överhuvudtaget i debatterna.
Inte ens SvD, som ju historiskt sett, knutet till Högerpartiet (de konservativa) klarar numera av att hålla en dialog på en något sånär objektiv nivå, istället beskriver man i artiklar om Åke Greens predikan den som "svavelosande".
Därför uppmanar jag härmed alla som har tid och kraft att faktiskt läsa igenom hela predikan, som tack vare Internet finns tillgänglig för i princip alla.

Predikan måste, liksom Bibeln, och allting i denna värld, ses i sitt sammanhang.
Det går inte att dra ur lösryckta citat, men för att betona detta vill jag understryka någonting som Åke Green sade i slutet av sin predikan;

"Vi kan inte fördömma personerna ... det gjorde aldrig Jesus heller. Han visade alla han mötte djup respekt för den person de var ... ex. synderskan enligt Johannes 8 eller kvinnan vid brunnen i Sykar enligt Johannes 4. Jesus förnedrade aldrig någon ... Han erbjöd dem nåd.
Vi får aldrig förnedra någon som lever i synd. Synden kan vi inte ha fördrag med ... men människan. "

Allt detta visar än en gång att den enda fobi som är tillåten, och som aktivt uppmuntras av eliten i samhället, är kristofobin, en fobi som man gärna odlar på många olika sätt.
Det är bara ännu ett bevis på att manifestationer såsom Jesusmanifestationen i Stockholm den 3 maj 2008 verkligen behövs, där man gemensamt står upp för Bibeln som Guds ord.

3 kommentarer:

Johanna G sa...

Lovade ju att komma med en kommentar, så det är väl bäst jag håller det också.

För det första förstår jag inte varför den kristna gruppen ändrar sig. Det kan ju knappast varit en överraskning för dem att bjuda in just Åke Green skulle bli kontroversiellt. Så har de nu tagit beslutet att bjuda in honom så tycker jag att de ska stå för det också och inte backa bara för att någon klagar.

För det andra så tycker jag Åke Green själv verkar leva på att vara kändis. Provocera allt vad han kan bara för att testa om han ligger inom lagens gränser (jag kunde kanske tyckt det varit okej om han hållt predikan i sin kyrka och någon därifrån hade anmält den, men nu var det ju faktiskt han själv som publicerade den i lokaltidningen precis efter lagändringen kom just för att testa gränsen) och sedan ge alla dåligt samvete för att de inte stöttar honom fullt ut. Oerhört fromt *inte*

Zoltan sa...

Vi bor i en avkrok. Bara en åsikt åt gången får plats, och då endast den som nihilistmedia presenterar.

Tack minutz3 för att du försvarar rätten till att få tala fritt!

Läskig stämning i landet, eller hur?

Kefas-JDFK sa...

Mycket kloka ord!