onsdag 8 augusti 2007

Homopräst i SvK om homosex

"- För mig är debatten om homosexualitet inom kyrkan en vattendelare: tror man att Bibeln är Guds ord eller bara en bok som man kan tolka hur som helst? Bibelmaterialet är ju entydigt. Bibeln är negativ till homosex."

Orden kommer från Erik Johansson, präst i Svenska Kyrkan, som öppet är homosexuell.
Artikeln är mycket intressant, och väl läsvärd för de flesta, och visar på många olika sätt varför det inte är i enlighet med kristendomen att ha samlag utanför äktenskapet.

Artikeln finnes på Dagen.se

3 kommentarer:

Kristina sa...

Tycker också att detta är intressant. Har hört om något liknande exempel någon annan gång, och trots att denna synen borde vara självklar är den ju inte det och därför blir man änna lite imponerad för varje person som kan göra som den här prästen.
Är ju viktigt att påpeka att felet aldrig ligger i att man har en viss läggning utan vad man gör av den. Så jag ser inga problem i sig med präster med sådan läggning bara han inte känner några sådana begär längre, vilket borde vara en självklarhet då i alla fall en katolsk präst skall leva i celibat.
Problemet uppkommer väl i prästens mansdominerande situation. Men klarar han trots denna av att hålla celibatkravet så ser jag inga problem faktiskt.

minutz3 sa...

Hmm, jag antar att en Präst känner begär och bör få göra det, det är väl en skillnad gentemot att göra det som den Onde vill att man skall göra, och att verkligen göra det. Visserligen är det också en synd att tänka tankar om en synd, men inte sådan synd som att utföra synd, men man bör trots allt bikta sig, vilket jag är övertygad om att präster också gör.

Lillprinsen http://lillprinsen.blogg.se sa...

Så sorgligt ... så väldigt sorgligt ... den här killen har ett fönster på kanske 10-20 år om ens det då chansen är som störst att träffa en annan man och kanske t om bilda en regnbågsfamilj ... vi katoliker om några vet ju att bibeln inte har ETT budskap utan en rad olika ibland vilt motsägande ... vad kommer härnäst ... ska vi plocka upp GTs syn på handikappade?