lördag 25 augusti 2007

Om AIDS-kampen

Jag kan inte låta bli att undra om Roland Poirier Martinsson verkligen är katolik med tanke på hans debattartikel, "Exemplet Uganda visar västs fördomar", när han avslutar med "Få kristna pekade dock på bögarna som föredöme." varför han egentligen gör detta, och inte anmärker på att denna "livsstil" inte alls är förenlig med att vara kristen.
Att som Roland göra, det vill säga, uttrycka sig så pass positivt om något som är en synd, är ju i praktiken att uppmana till synd. Jag skulle jättegärna fråga Roland hur han ser på saken, men eftersom han inte uppgett någon e-postadress någonstans (vad jag kan se) så förblir det ett mysterium (om du läser detta Roland, e-posta mig gärna).

Nåväl, så, lite fakta om preventivmedel, kondomer närmare bestämt;
*...har en felmarginal på 15%
*...13% av ogifta tonåringar blir gravida första året de använder kondomer
*...enligt de ledande amerikanska hälsomyndigheterna finns inga kliniska bevis på att kondomer hjälper mot gonorré, syfilis, herpes och humant papillomavirus och sprids genom enbart hudkontakt.

Källa: National Institutes of Health (PDF)

1 kommentar:

RolandPM sa...

Min artikel handlade inte om homosexualitet, utan om hiv- och aidsprevention. De homosexuella männen i väst lyckades på eget initiativ och med goda metoder stoppa smittspridningen. Inga kristna pekade på detta föredöme vid argumentationen om hur hiv och aids borde stoppas genom ökad trogenhet och partnerreduktion. Det tyder på just den ideologiska blindhet som jag annars anklagar västs sexliberaler för.