tisdag 13 april 2010

Universum snurrar inte runt mig

Nej, tro det eller ej, men universum snurrar faktiskt inte kring undertecknad.
Detta faktum tycks dock bli alltmer ovanligt i dagens samhälle, att allting inte handlar om den egna människan och hennes "behov".
Det är ju mycket det det handlar om idag, en människas påhittade eller påstådda behov i dagens materialistiska värld. Man talar gärna och ofta om hur kvinnofientlig, homofob och förtryckande Katolska Kyrkan i allmänhet är.

För mig och för de allra flesta kristna inom Katolska Kyrkan är detta en ren och skär lögn.

Snarare är det samhället utanför Kyrkan som just är kvinnofientlig, homofob och förtryckande.

Hur ska man annars kunna förklara att det sekulära samhället uppmuntrar människor som är osäkra i sin sexualitet att ha sex med den de för ögonblicket känner en dragning till?
Hur ska vi annars kunna förstå att det sekulära samhället säger till unga blivande mödrar att de ska döda sina ofödda barn?
Hur ska vi annars förstå det sekulära samhällets sjukliga besatthet i det materiella?

Allt vår Kyrka lär kan sammanfattas med ett enda ord: kärlek

Kärlek är också det som alla letar efter, det som är hela essensen av alla våra strävanden, att bli älskad, att få känna kärleken, att få vara kärlek.
Gud är kärlek, det är genom den osjälviska kärleken vi kommer närmare Honom, och det är genom att tjäna andra vi kan leva kristna liv. Det är inte genom själviskhet som vi kommer bli nöjda med våra liv, det kommer bara sluta i bedrövelse, i jakten på att just vara universums mittpunkt. Livet är en resa, en resa där vi har med- och motgångar.

Det är mycket kritik mot oss katoliker och vår kära Kyrka nu.
Det vi inte bör glömma bort är att det är inte kring tidningars löpsedlar eller kring personer som skriver hetsigt om Kyrkan på Internet som är universums mittpunkt.
Det är Gud som är universums mittpunkt, allting annat är i relation till Honom.

Intressant läsning:
Dagen: ”Bevis” mot påven sågas
Dagen: Marcus Birro: Nu måste Katolska kyrkan i Sverige agera
Bitte med andra katolikers svar på Marcus Birro
Dagen: ”Vi är i början av en stor reningsprocess” - Anders Piltz

6 kommentarer:

samuel sa...

Kyrkan och påven kririseras med de starkaste av skäl. Att ödelägga barns hela liv är det värsta av brott. Har du inte läst om hur Jesus ger en särställning till barn i Guds rike eftersom de är oskulder? Jag är katolik och jag skäms över att ha en överskylande, ursäktande, feg broder som du.

minutz3 sa...

samuel: tror du verkligen på fullaste allvar att jag inte tar de övergrepp som begåtts av vissa präster inom Kyrkan på allvar?

I så fall beklagar jag det verkligen, men jag trodde det var så självklart att jag faktiskt inte behövde uttrycka min avsky för de hemska som dessa som borde vara de man kan lita på i vått och torrt...

Man ska kunna lita fullt ut på prästerna i Katolska Kyrkan.
Vi kallar inte våra präster för "fader" för intet, utan detta är just för att de är vår spirituella fader. Då att begå övergrepp mot sina barn, det är nog få saker som är värre än detta.

Men som många, inklusive vår påve har uppmärksammat vill jag minnas, så beror allt det på den relativism som finns idag, att ingenting såsom gott eller ont finns, det finns inget rätt eller fel, allting är bara grått.

Så är det ju inte, men tyvärr finns det även präster som gått på denna moderna myt. Det är det vi bör beklaga framförallt, eftersom det är - med ganska stor sannolikhet - där som roten till problemet ligger. De övergrepp som skett är "bara" en konsekvens av detta.

samuel sa...

Jag är glad för din tydliga moraliska deklaration, men att du skyller på modern relativism gör mig ledsen. Vårt ideal är Kristi osjälviska kärlek till barnen och att låta lura sig av tidsandan är förräderi. Då har man upphört att vara kristen. Men tyvärr har du med all säkerhet fel i din och kyrkans "relativistiska" förklaring. Istället är sanningen den att synden har gripit omkring sig i den kyrkliga hierarkin alltsedan Konstantins dagar. Han gjorde kyrkan till ett romerskt rike av denna världen och påvarna lät sig villigt inlemmas i den politiska maktideologin i strid med Jesu uttryckliga order om att hans rike inte är av denna världen. Kyrkan som gammalromersk religiös maktapparat - där har du det verkliga skälet till det maktmissbruk otaliga präster och biskopar gjort sig skyldiga till gentemot de maktlösa barnen. Jag är katolik enbart av det skälet att det är den kyrka Jesus grundade och mitt stridsrop är: Åter till källorna och bort med allt maktkorrumperat bråte!

Zoltan sa...

Tungt i dessa dagar?

Då kan jag ge ett tips på hur man faktiskt får hela universum att snurra kring dig:

Håll ut armarna och flytta därefter fötterna repetitivt med konstant vinkel i förhållande till kroppen. Och se: universum snurrar runt dig!

Kanske ser världen ut så betraktat med ateisters perspektiv?

Kraxpelax sa...

Helg

Kraxpelax sa...

Helg