onsdag 30 december 2009

Barnförbjudet i barnkanal

Tittade idag på teve och zappade lite mellan kanalerna, och kom fram till Cartoon Network, min gamla favoritkanal med favoriter såsom "Dexters laboratorium", "Scooby Doo" och "Johnny Bravo" som jag älskar. Men detta skulle snart tyvärr förbytas i vrede. Vid reklampausen spelas nämligen upp en reklamfilm där berättarrösten säger "det kommer en tid i varje liv" häremellan säger killens pappa "jag förstår att ni två vill ha sex med var.." - "när du förlorar mer än ditt hjärta" och tjejen säger till killen, bådader nakna medan tjejen stryker handen över killens bröst: "slappna av, det är min första gång kommer du väl ihåg?".
Filmen har såklart ett väldigt trevlig namn, "The First Time"...Är detta verkligen lämpligt att sända i en tevekanal som primärt riktar sig till barn i förmodligen tioårsåldern? Jag skulle önska att alla som bryr sig skickar ett e-postmeddelande om detta till kontakt@cartoonnetwork.se och gärna kontaktar Time Warner som äger Cartoon Network.

18 kommentarer:

Zeth sa...

Vidrigt är det minsta man kan säga om det här! Jag började förmodligen titta på kanalen i 7-års åldern.. tänk hur barn i den åldern kan reagera om de får se sånt här. Det är int omöjligt att de faktist testar detta onda som TV säger är normalt.

Ännu vidrigare är det ju att filmen verkar göra reklam för preventivmedel. Det är en skam, både för cartoon network som jag länge sett som en bra kanal för barn, samt för ett land som USA som länge stått upp för moral och kristna värderingar, (men nu är de ju en Obamanation) från vilken denna omoraliska film nu sprids som ett gift till barn världen över.

Jag tänker absolut skicka iväg ett mail till cartoon network som du föreslog. Bra att vi slår tillbaka!

minutz3 sa...

Zeth: att de använder preventivmedel kan väl knappast vara det värsta... utan att det är en film som handlar om en sexdebut som de har reklam för på en barnkanal!

Det är vidrigt rent ut sagt.

Posta gärna vad du får för svar från Cartoon Network i Sverige.

Simon sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Simon sa...

Det finns en enkel lösning på detta; Sluta se på tv! Och framförallt amerikansk barn-tv.

minutz3 sa...

Simon: det finns ganska uppenbara problem med detta, främst att barnet är hos en vän där detta ses vilket ytterliggare kan förvärra det hela då kompisen kanske säger något i stil med att hon/han är attraktiv och att man kanske skulle...

Fralle sa...

Helt sjukt, jag skrev också ett snabbt E-post.

Ingen barnnämnd som sätter stopp för det? Vidrigt, ska man redan som tre åring lära sig om kondomer och sex?

Bitte sa...

Otroligt sjukt. Bra att du tar upp detta och hoppas fler reagerar!

minutz3 sa...

Fralle: tack för ditt stöd! Jag är dock att hela "politiskt korrekta" Sverige är glada att barnen får lära sig om "sex och samlevnad" så fort som möjligt... Preventivmedel är ju det som gör det möjligt för sex att gå ner så i åldrarna.

Bitte: ja, jag hoppas verkligen att de bakom beslutet att sända denna reklam får veta att de lever.

Zeth sa...

Skickade iväg detta:

Hej!

Jag har märkt att Ni sänder ett reklaminslag om en film som kallas för ”My first time”, en film som handlar om sexdebut och preventivmedel. Jag tycker att det är synnerligen märkligt och opassande att sända ett sådant reklaminslag på en kanal som framförallt riktas till barn i 10-års åldern. Jag började själv se på er kanal när jag var 7 år gammal. Man bör betänka vilka konsekvenser det skulle kunna få om barn i den åldern börjar experimentera med sex, och det vore väl synd om Er kanal vore anledningen till detta?

Inslaget jag talar om kan ses här:

http://www.youtube.com/watch?v=RPmeApkAZ5w&feature=player_embedded

Med vänlig hälsning från Zeth

Inväntar fortfarande ett svar..

minutz3 sa...

Tack Zeth.

Informerade AFA, American Family Association, om denna reklam och fick detta meddelande till svars:
"This is horrible. I will look into this and see what we can do. While we are a large ministry we have a small staff and can't take on every worthy project. That is why we are so grateful for people like you who make their voices heard even before being asked to do so.

Thank you so much for your willingness to get involved."

Fralle sa...

Jag fick svar från cartoon network, som säger att de nu tagit bort den, då jag upplyst dem om reklmen.

Vi beklager virkeligt at have vist denne reklame og er helt enig I at den ikke burde have været vist på Cartoon Network i den udformning den var. Der er sket en fejl i vurderingen og som sagt beklager jeg dybt. Vi vil fremover skærpe kontrolle / screening af reklamefilm yderligere. Til din information har vi taget filmen af.

Mvh

Berit Angersbach Schou

Rakel sa...

Varför slutade du att svara på mina mail jag skrev till dig, när jag skriver mail till en bloggare vill jag ha debatt och diskussion - men du svarade inte på mitt sista mail som handlade om huruvida homosexualitet var naturligt eller inte.
Varför slutade du svara på mina mail?

Som marxist så är jag emot sexism och sexualisering, men det här är inte sexism.
Man har i alla tider haft det sexuella behovet, det är naturligt, varför får unga killar utlösning när de kommer in i puberteten om det vore onaturligt?
Varför känner unga tjejer att de blir våta när de ser en attraktiv person redan när de kanske till och med är 12?
Det är naturligt. Om inte, förklara då varför man inte kommer in i puberteten när man blir vuxen.

Sex har människor haft i generationers generationer.
Det ni katoliker vill är att allt det här är tabu, har du hört talas om historien om det kinesiska paret som gick till en läkare och undrade hur de skulle få barn eftersom att de inte visste någonting om det där överhuvudtaget.
Om katolikerna skulle ta över, skulle vi ha samma syn på sex som kineserna har.

Ni vill få det till att sex har man för att skaffa barn.
Om det vore sant så skulle kvinnor inte ens ha en klitoris eller få en orgasm, eftersom att det kräver bara mäns orgasm för att skaffa barn.
Det här är en av anledningarna till att jag också skulle vilja katolska kyrkan kvinnofientlig.

Varför ska man förbjuda preventivmedel?
Tänk om unga heteropar som hade sex inte skulle ha kondom, och det blev ett barn.
En 14-åring skulle dvs. tvingas gifta sig med en annan, plötsligt börja ta hand om hushåll och ta hand om en familj.
För hon får ju inte göra abort heller.

Du säger att homosexualitet är onaturligt, jag tycker dock det är synd att man glömmer bort i dessa studier att homosexuella innefattar även kvinnor.
Titta då in dessa länkar
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=2383632

I dina mail så påstod du att jag var socialdemokrat, jag vet inte om du fick klart för dig att jag är marxist, vänsterpartist.
I kommentarerna till ditt inlägg "EU raderar kristendomen" så är det någon som skriver att det är en självklarhet som katolik att rösta på Sverigedemokraterna. I ditt svar till kommentarskribenten skriver du att "Ja, Sverigedemokraterna känns lockande"

Du skriver att ett parti som startades av nazistiska rörelser är lockande att rösta på. Ja, ajg vet att SD är ännu en av dessa förbaskade Israelkramare.
Pratat man om Sverigedemokraternas historia så är det "men det där är ju historia!!!" medans när man pratar om Vänsterpartiet så räknas plötsligt allt det historiska in. Kan du förklara det?

Rakel sa...

"Kyrkan mörkade sexövergreppen"
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6195439.ab

"Melbourne Catholic Chruch embraces testing to ID gay priests"
http://www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,25250874-952,00.html

"Det 9-åriga flickan våldtogs och blev gravid med tvillingar.
Nu har katolska kyrkan väckt en proteststorm.
Men inte mot våldtäktsmannen - utan mot att flickan aborterat fostren. "
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1489519/valdtagen-9-aring-blev-gravid-med-tvillingar

"Påven välkomnar förintelseförnekare"
http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/44767-paven-valkomnar-forintelsefornekare

http://www.youtube.com/watch?v=5SvxoWSQSBc

Zeth sa...

Har inte fått något svar från CN, men det svar Fralle fick var väl tillräckligt bra..


"Man har i alla tider haft det sexuella behovet, det är naturligt, varför får unga killar utlösning när de kommer in i puberteten om det vore onaturligt?" Tja... med det argumentet: varför får man finnar, blir magrare och svettningar och allt annat? Det är hormonernas verk, och har knappast med sexuellt behov att göra. Sådana delar av kroppen utvecklas vi den tiden i livet, men det betyder inte att man skall bejaka sådana drifter bara för att man känner dras närvaro.

"Varför känner unga tjejer att de blir våta när de ser en attraktiv person redan när de kanske till och med är 12?" Det kan jag naturligtvis inte svara på då jag inte är en tjej. Dock finns det en anledning till att det är en synd att se på någon med åtrå, sådana tankar gör individen (mer) besatt av sin sexualdrift.

"Sex har människor haft i generationers generationer." Men inte under inblanding av statligt sponsrade (och näst intill på tvingade) onaturliga preventivmedel som kondomer eller p-piller. "Naturlighets"-argumentet i sexualfrågan faller på att den destruktiva "normala" sexuella livsstilen aldrig skulle fungera utan inblandning av plast eller kemikalier, som knappast är naturligt. För i tiden förekom visserligen sexuell omoral på sina ställen, men det normala var att man gifte sig och skaffade barn, vilket är det naturliga sättet att använda sex på. Den destruktiva liberala sexuella livsstilen leder antingen till att allt för många barn som ingen kan ta hand om föds, eller att kroppen tar skada av onaturliga preventivmedel. (även kondomer är skadliga, särskillt för mannen, samt att inget preventivmedel är 100% "säkert")

"Det ni katoliker vill är att allt det här är tabu, har du hört talas om historien om det kinesiska paret som gick till en läkare och undrade hur de skulle få barn eftersom att de inte visste någonting om det där överhuvudtaget."

Kunskapen om sexualiteten och om samlevnad är inte skadlig, bara det sätt den presenteras av statsapparatens utsända i skolor och i media. Den uppmanar till en självdestruktiv livsstil som inte går ihop med vår katolska tro.

Som marxist borde du förstå att det finns en viss grupp som gärna ser att de nyttiga konsumenterna har en syn på livet som går ut på att alla begär, särskilt sexuella, skall tillfredsställas omgående. Det kan nämligen den här gruppen tjäna mycket pengar på.

"Om katolikerna skulle ta över, skulle vi ha samma syn på sex som kineserna har."

Oj.. låt mig fråga om du hade vågat säga något liknande om muslimer/araber?

"Ni vill få det till att sex har man för att skaffa barn." Ingen kan förneka att det är själva syftet med sexualdriften. Darwinister brukar tala om att varje art vill fortplanat och föröka sig.

"Varför ska man förbjuda preventivmedel?
Tänk om unga heteropar som hade sex inte skulle ha kondom, och det blev ett barn.
En 14-åring skulle dvs. tvingas gifta sig med en annan, plötsligt börja ta hand om hushåll och ta hand om en familj.
För hon får ju inte göra abort heller."

Finns en enkel lösning på detta: ha inte sex. Speciellt inte när du är 14-år.

"Du säger att homosexualitet är onaturligt, jag tycker dock det är synd att man glömmer bort i dessa studier att homosexuella innefattar även kvinnor.
Titta då in dessa länkar
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=2383632" Homosexuallitet går emot själva själva syftet med sexualiteten. Det borde även vara uppenbart att blanda sex med ändtarmen som är till för avföringen är inget annat än.. sjukligt.

Zeth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Zeth sa...

"Kyrkan mörkade sexövergreppen", "Melbourne Catholic Chruch embraces testing to ID gay priests"

Detta beror på att heretiker och infiltratörer har tagit sig in i Kyrkan. I ett samhälle som Irland är det lät för homosexuella att bli präster eller ordensbröder för att dölja sin sexuella läggning, då ingen förväntar sig att en sådan skall gifta sig. Detta är beklagligt men naturligtvis inte den universella Kyrkans fel.


"Det 9-åriga flickan våldtogs och blev gravid med tvillingar.
Nu har katolska kyrkan väckt en proteststorm.
Men inte mot våldtäktsmannen - utan mot att flickan aborterat fostren."

Den där gamla nyheten har debatterats i månader, söker du på internet lär så säkert kunna få en sannare bild av vad som hände. Ingen blev dessutom banlyst vad jag förstått.

"Påven välkomnar förintelseförnekare" Och? Att någon har märkliga och besvärliga åsikter om vissa historiska skeden har ingenting med hur pass ren denne är i tron.

Zeth sa...

En sak till till Rakel: När jag läste ditt inlägg igen märkte jag att du beskrev intima delar av kvinnokroppen. Jag har levt ett så pass heligt liv så att jag inte får några bilder eller dåliga tankar av detta, men jag vet att Minutz3 är en väldigt god katolik som nog inte vill ge sig in i en debatt om reproduktionsorganens utformning. Det kan vara en anledning till att han inte svarade på ditt inlägg.

Rakel sa...

Zeth; Om ni säger nej till en diskussion pga. ni inte får prata om ett ämne kan ni aldrig ta över världen.

Ett oönskat barn, som är en organism inget levande liv, aborterar man. Ett barn är knappast lyckligt om denne är oönskad.

Redan på stenåldern avbildade man sex, finnar hör till hormoner och utvecklingen, utan den skulle vi aldrig skaffa barn. Om båda känner sig redo och dem två tjejerna eller dem två killarna vill och känt känslan länge, varför ska dem inte få ha sex då? Sex är naturligt, utom för asexuella som föds med det. Argumentera för att det inte skulle vara naturligt. Heterofiler får visst använda kondom.

Argumentera för att det är fel för män att runka.