torsdag 27 september 2007

Stureplansprofilens mediesmörjelse

Idag kunde man, både på metro.se och pepperstidningen, läsa om en av de s.k. "stureplansprofilerna" som nu gått med på en intervju i densamma tidning.

Tydligen så hade han och hans kompis haft samlag med en här tjejen tidigare vilket är hemskt nog, men de inblandade personerna är förmodligen, lik många andra i denna värld, insnärjda av media att sex hursomhelst är helt okej.

Hans kommentar på det hela är ju fullkomligt oförståelig "Hon sa aldrig stopp. ".
Jag hoppas och ber att Herren ville komma till vår jord och dömer levande och döda, så snart som möjligt.
Läget härnere på jorden börjar bli minst sagt akut.

Jag hoppas att människor, även "stureplansprofilerna" ska komma till insikt om att sex utanför äktenskapet ej är någonting som Skaparen hade i åtanke för oss.

Saxat från Katekesen;
"Sammanfattning
2189 ”Håll sabbatsdagen, så att du helgar den” (5 Mos 5:15). ”Den sjunde dagen är vilosabbat, en Herrens helgdag” (2 Mos 31:15).
2190 Sabbaten som var en bild av den första skapelsens fullbordan är ersatt av söndagen som erinrar om den nya skapelsen, som inleddes av Kristi uppståndelse.
2191 Kyrkan firar Kristi uppståndelses dag den åttonde dagen, som med rätta kallas Herrens dag eller söndag.[28]
2192 ”Söndagen... skall hållas i hela kyrkan som den främsta påbjudna helgdagen.”[29] ”På söndagar och andra påbjudna helgdagar är de troende förpliktade att delta i mässan.”[30]
2193 ”På söndagar och andra påbjudna helgdagar skall de troende avhålla sig från sådant arbete och sådana sysslor som är ett hinder för att ägna Gud den dyrkan som tillkommer honom, för att kunna glädja sig på ett sätt som passar Herrens dag eller för att ägna sig åt avkoppling till själ och kropp.”[31]
2194 Att söndagen finns bidrar till ”att alla får tillräcklig tid till vila och tillräckligt med fritid för att låta dem ägna sig åt sitt familjeliv, sitt kulturella, sociala och religiösa liv.[32]
2195 Varje kristen människa bör undvika att ålägga någon annan det som skulle hindra henne själv från att hålla Herrens dag.
"
EDIT: Varför jag gjorde en avrättningsanordning har att göra med att jag rent spontant kände för att "det här förtjänar det värsta straff som finns" men troligen är Stureplansprofilen inte "mindre" (inte sagt att det är en liten synd, snarare motsatsen, men det kan vara lite problematiskt att avrätta alla som haft sex utanför äktenskapet) skyldig till brytande av den Eviga Lagen än någon annan vilseledd själ.

Gud kommer döma alla. Såväl levande såsom döda.

Pax et Bonum.

tisdag 25 september 2007

Per Kronlid

Det har, enligt mig själv, varit alldeles för tyst om det parti som ska sätta sig emot aborter här i Sverige. Så jag tog mig i kragen och körde en sökning efter vad för material som fanns tillgängligt om detta, och döm om min förvåning när jag, glatt överraskad, fick reda på att det tydligen är en man vid namn Per Kronlid som står bakom rörelsen som jag och många andra ställer sitt hopp till ska få slut på dödandet av de ofödda.

Nåväl.
Denna man bor tydligen till och med i samma kommun som jag själv, så jag ska väl försöka komma i kontakt med han någon gång.
Under tiden så nöjer jag mig med att förse er övriga med Per Kronlids debattartikel.

"Det är dags för nytt parti i SverigeAlla riksdagspartier, även kd, pläderar för fri abort. Nu behövs ett nytt parti som utgår från livets princip inte bara i abortfrågan utan också i andra frågor.

Det är dags för ett nytt parti i Sverige. Ett parti för oss som är förkrossade och förfärade över att människoliv kränks genom aborter. Ett parti som genom vår röst blir en del av opinionsarbetet för att skydda människolivet.
Jag tror det nu även i Sverige är dags för ett parti som vill förbjuda aborter (med undantaget om moderns liv är i fara). Och som samtidigt vill att allt som står i vår makt ska göras för att underlätta för människor att föda sina barn. Att arbeta för en barnvänlig kultur, och som med ekonomiska medel gör det lätt att bli förälder.
Det som var okänt för en del har nu blivit uppenbart för alla, att även kd är ett parti som pläderar för fri abort på samma sätt som alla övriga riksdagspartier och sverigedemokraterna (åtminstone fram till graviditetsvecka 12). Många människor är nu alltså oerhört frustrerade och besvikna. Vi har idag inget parti att rösta på som driver frågan om människolivets okränkbarhet. Detta är faktiskt en moralisk fråga, som är minst lika viktig som klimat- och miljöfrågor, familjefrågor, äldrefrågor och mycket annat.
I ett land där man bestraffas om man parkerar fel, där man måste ha på sig bilbälte, inte får plocka blåsippor och inte fildela, där måste det väl ändå också vara möjligt att genom ett abortförbud stödja människor till att föda det väntade barnet.
Utifrån livets princip går det sedan att bygga ett partiprogram också för många andra frågor. Naturligtvis blir det också frågor av mindre avgörande art, där balanseringar mellan olika intressen måste göras.
Ett parti av detta slag tror jag kan hitta stöd i en del frikyrkliga och svenskkyrkliga kretsar, bland katoliker och även bland en del muslimer, och vanliga försvarare av människolivet.
Partiet kan också verka på lokal och regional nivå genom att exempelvis rösta fram förbud för barnmorskor att rekommendera unga gravida att göra abort, så som vanligtvis sker nu. Jesus unga mor Maria skulle idag antagligen ha blivit rekommenderad att göra abort.
Abort är att en människa offras för andra människors frihet (offras i första hand för det ofödda barnets fars och mors frihet).
Vi måste driva opinion för ett ansvarstagande för vår sexualitet, och att det faktiskt är en konsekvens av sex att man kan bli med barn (och naturligtvis är ett av Skaparens syften med sex).
Naturligtvis kommer ett parti av det här slaget att möta ett kompakt motstånd från makteliten. Och tyvärr blir man som enskild tvungen att partipolitiskt gå emot många vänner i andra partier. Mediesverige kommer att håna. Men vi måste vara beredda till detta, om vi vill värna människolivets okränkbarhet.


PER KRONLID, JÄRFÄLLA, MISSIONSFÖRESTÅNDARE FOLK&SPRÅK

Publiceringsdatum: 2007-03-01
Avdelning: Opinion, Debatt1
Källa: Dagen"

Pax et Bonum

torsdag 20 september 2007

Glömde du din själ i somras?

Nej, det är inte den frågan som spikas upp på tavlor runtom i lokaltrafiken här i Stockholm inte.
(Budskapet som jag kommer till hamras också in genom annonssidor i olika tidningar)

Istället så gör den nya majoriteten en storsatsning på vad de tror är svaret på att allt fler får sexuellt överförbara sjukdomar.
Detta är inte bara moraliskt fel, utan även mycket fel ur en rent praktisk synvinkel, då, som jag tidigare påpekat, inte preventivmedel skyddar mot dessa sjukdomar.

Så, förutom att de lurar människor in i fördärvet och till den Onde, så lurar de även in människor i en påhittad låtsasvärld där det går att skydda sig mot dessa sjukdomar, utan att leva i kyskhet.
Det är en hemsk sak att göra, och jag ber att man hos landstinget kommer till insikt om detta och börjar propagera för kyskhet.

Den som inte sett de horribla, smaklösa annonserna kan finna de på internet (endast i utbildningssyfte postar jag detta.).

Lite fakta om kondomer;
*...har en felmarginal på 15%
*...13% av ogifta tonåringar blir gravida första året de använder kondomer
*...enligt de ledande amerikanska hälsomyndigheterna finns inga kliniska bevis på att kondomer hjälper mot gonorré, syfilis, herpes och humant papillomavirus och sprids genom enbart hudkontakt.

Källa: National Institutes of Health (PDF)

Vad man borde fråga sig är var kärleken tog vägen.

Bildnot; Johannes Paulus II var den som tydliggjorde Kyrkans syn på preventivmedel.

måndag 10 september 2007

Dödsautomat - snart i ett ålderdomshem nära dig

Enligt den katolska rörelsen Respekt har den tyske politikern och dödshjälpsförespråkaren Roger Kusch presenterat en automat som ska innebära att "obotligt sjuka" på ett enkelt sätt ska kunna, genom en dödlig injektion, ta sitt eget liv.

Tydligen så funderar också de tyska socialdemokraterna, i alla fall Michael Naumann säger att dödshjälp inte är något som i gränsfall kan regleras av lagstiftning, vilket enligt mig är en väldigt underlig synvinkel, som visar på ingen som helst respekt för livet som man fått.

Livet är för många ingenting själklart, är något som vi alla borde veta och framförallt värna om det så sköra livet som vi ändå har.

"Kyrkans syn

Kyrkan fördömer eutanasi som en kränkning av patientens fysiska integritet och läkarens yrkesintegritet (Evangelium vitae nr. 65). Dödshjälp strider mot förbudet att dräpa men även mot kärleksbudet. Vi har alltså en skyldighet gentemot döende personer. Detta ansvar skulle undergrävas om eutanasi tilläts.

Eutanasi är inte bara omoraliskt i sig, det är också dålig medicinsk praxis. Det är en livsfarlig “symptombehandling” som negligerar de bakomliggande orsakerna till patientens tillstånd."

Från Respekt

söndag 2 september 2007

Filmtajm!

Hejsan hallå,
så, nu har man ju studerat ett tag, och fått i sig middag, så nu känner jag behov (eller behov och behov, men en längtan kanske mer :-P) att se en film. Nåväl, jag kollade ju upp vad som fanns på teve, och kom fram till att filmen "Hitch" har jag ju sett reklam för - den verkade ju faktiskt bra när jag såg reklamen för den.

MEN, hur är den innehållsmässigt?

Är det moraliskt försvarsbart för mig att se den?


Det är ju tyvärr ingenting som svenska recensenter är kända för att informera om, så därför fick jag, för ett tag sedan, av en tillfällighet reda på att den amerikanska konferensen för katolska biskopar recenserar filmer - och då talar om om man använder t.ex. svordomar eller missanvänder Herrens namn.


Så, detta fick jag reda på om "Hitch";


"Entertaining, if not totally convincing, old-fashioned romance about a highly successful "date doctor," Alex ("Hitch") Hitchens (Will Smith), who helps shy men woo the women they love but are too timid to approach, and then falls for a gossip columnist (Eva Mendes) who just happens to be on the trail of an heiress (Amber Valletta) who is dating one of Hitch's clients, the rotund and bumbling Albert (Kevin James), leading to predictable complications. Andy Tennant's film is a refreshing throwback to the lighthearted fare that Hollywood used to produce, nicely devoid of gratuitous sexual situations, possesses a good moral tone, and contains appealing performances, but the script just misses being a total success due to some implausible plot turns, while the broadness of some of the gags undermines the realistic foundation so essential to the best comedies. A few instances of profanity, rough, and crude language, one brief sexual situation, adult thematic elements. A-III -- adults. (PG-13) 2005"